Thaise salade met zoete aardappel en courgette

Spaghetti van zoete aardappel en courgette met een Thais tintje

thaise salade met zoete aardappel en courgette

Deze salade is geïnspireerd door de keuken van Thailand, misschien wel mijn favoriete na de Italiaanse voor de verse, pure en frisse smaken. Geef mij een kop Tom Yam soep of een Thaise curry (vegetarisch of niet) met rijst en je maakt me blij!

Zoete aardappelen worden bijna altijd gaar gegeten en daardoor worden ze heerlijk zoet. Als je ze rauw eet, iets dat ik regelmatig doe, ontdek je dat ze veel minder zoet smaken, toch heel lekker zijn en een heerlijke bite hebben. Voor deze salade heb ik ze tot “spaghetti” verwerkt met mijn spiralizer, samen met een rauwe courgette, en heel simpel op smaak gebracht met veel limoensap, verse munt, chilipepertjes, olijfolie en zout.

Omdat rauwe zoete aardappel best hard kan zijn, heb ik de spaghetti een half uurtje in de koelkast laten marineren met de dressing, en daarna heb ik de courgetti en de rest van de ingrediënten eraan toegevoegd. Door het zout en de zuren van het limoensap wordt zoete aardappel iets zachter en ook makkelijker verteerbaar.
Omdat ik nu aan het detoxen ben heb ik zo’n grote kom vol als lunch gehad, met niets anders erbij. Het vult en het is heerlijk, raw en puur! Je kunt het natuurlijk als bijgerecht gebruiken en/of verrijken met allerlei lekkere dingen zoals cashew noten, stukjes gegrilde kip, geitenkaas, tomaatjes enz. En als je van koriander houdt voeg er een handje van toe voor een nog uitgesprokener Thaise smaak.

Voor nog zo’n heerlijke salade met courgetti (ook zoodles genoemd) kijk hier.

Insalata con spaghetti di patata dolce e zucchina alla tailandese
(salade van zoete aardappel- en courgettespaghetti op Thaise wijze)

Ingrediënten voor 2 personen:

1 grote zoete aardappel, geschild
1 middelgrote courgette
3 lente-uitjes
sap van 1 limoen
1-2 rode verse chilipepertjes, zaadjes verwijderd
5-6- takjes verse munt
extra vergine olijfolie
zout en eventueel peper

Snijd de zoete aardappel met de spiralizer en doe de spaghetti in een kom. Breng op smaak met het sap van 1/2 limoen, een beetje olijfolie en wat zout en peper en laat ca. 1/2 uur in de koelkast marineren.

Maak ook zoodles (ook genoemd courgetti) van de courgette en doe ze in de kom met de zoete aardappelspaghetti.
Snijd de pepertjes in ringen nadat je de zaadjes hebt verwijderd en voeg ze aan de salade toe, samen met de lente-uitjes, ook in ringetjes gesneden, en de gesnipperde muntblaadjes.

Breng verder op smaak met meer limoensap en eventueel zout, olie en peper en serveer meteen.

Thaise salade met zoete aardappel en courgette

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord