Fotos: M. Holewijn
Deze kookworkshop is een eerbetoon aan de Toscaanse keuken, die wereldwijd zeer geliefd is voor haar eenvoudige en toch fantastische gerechten. We bereiden twee soorten crostini (groene met een smaakvolle kruidenpesto en rode met een pittige tomaat- en bonencrème) en dan crespelle alla fiorentina (dunne handgemaakte cannelloni gevuld met ricotta en spinazie in tomatensaus). De bijgerechten zijn panzanella, een rijke salade met veel knapperige groenten, en de beroemde “cinque e cinque” uit Livorno (dunne pannenkoekjes met pittige gemarineerde aubergines). De desserts: twee van de meest bekende zoete traktaties uit de streek, de cantuccini (krokante koekjes uit Prato) en de ricciarelli (zachte en zoete amandelkoekjes uit Siena). Plus de heerlijke zuccotto, een semifreddo taart met room, cacao en hazelnoten. De desserts worden geserveerd met een glaasje vin santo.
Datum: dinsdag 26 september 2023; zaterdag 20 januari 2024; zaterdag 13 april 2024
Tijd: op zaterdag 10.30 – 14.30 uur; op donderdag 18.00 – 22.30 uur
Prijs: € 97,50 p.p. all-in (Prosecco met borrelhapjes bij aankomst, alle wijnen, Italiaans biersoorten & non-alcoholische drankjes – Italiaans mineraal water, vruchtensap enz. – koffie/thee, limoncello/likeurtje, receptuur voor thuis, gebruik van schort, schoonmaken/afwassen).