filled pasta cooking class masterclass

Cappellacci & caramelle pasta.

VOOR DEZE WORKSHOP HEB JE GEEN ERVARING MET HET PASTAMAKEN NODIG WANT JE LEERT OOK DE BASIS VAN GEWOON EN GEKLEURD PASTADEEG.

Kom 3 geweldige soorten gevulde pasta maken. Je bereidt eerst het pasta deeg en dan werk je aan de vullingen die deze pasta’s onweerstaanbaar maken.

MENU:

Cappellacci con burrata e pomodori secchi (grote rode tortelli met burrata kaas, basilicum en zongedroogde tomaten) met een saus van courgette, cherry tomaten en pijnboompitten;

Fagottini con pecorino e piselli (kussentjes gevuld met een crème van pecorino kaas en doperwtjes), met een saus van tomaat, basilicum, venkelzaad en pecorino;

Caramelle con ricotta, nocciole e arancia (caramelle met ricotta kaas, sinaasappel en hazelnoten),met een saus van rode uien, sinaasappels en grappa.

Wat je kunt verwachten: je leert technieken om gevulde pasta’s te maken (3 pasta’s). Tijdens deze workshop werk je samen met andere cursisten in een relaxte sfeer en je leert hands-on de gerechten te maken samen met onze professionele kookdocenten.

  • Deze workshop duurt uiterlijk 4 uur.
  • Je werkt met andere studenten in groepjes van max. 2 pp. en je maakt alle pasta’s.
  • Deze workshop is voor max. 8 deelnemers.
  • Je gaat vooral staan, werken en koken, dus is het handig om makkelijke schoenen en kleren te dragen en evt. lang haar op te steken.
  • Je krijgt een glas Prosecco bij aankomst en wijn, bier en andere drankjes met kleine hapjes tijdens het koken en het diner. Ook krijg je een goede portie van alle pasta’s om te proeven als diner. Een glaasje limoncello of andere likeur bij de thee/koffie is de perfecte afsluiter van deze pasta workshop.

Je bereidt 3 pasta’s en we maken in totaal 3 sauzen. We zijn grote voorstanders van “eten niet weggooien” dus alle left-overs/overgebleven pasta’s kunnen meegenomen worden. Neem ajb je eigen bakjes.

Mocht je allergieën/intoleranties/speciale dieetwensen hebben, geef dit ajb dan aan bij het boeken van deze workshop. Aanpassingen aan recepten tijdens de workshop zijn vrij moeilijk en soms onmogelijk. Bedankt voor de samenwerking.

Datum: vrijdag 19 april 2024; vrijdag 13 september 2024
Tijd: doordeweeks 18.00-20.30
Prijs: 111,50 euro per persoon