Kookworkshop met eigen groep, € 97,50 p.p. all-in

Bij La Cucina del Sole kunt u terecht voor eenmalige kooklessen met uw eigen groep, die perfect zijn voor een een vrijgezellenfeest, een etentje met vrienden of een familiereünie. Één van de voordelen van zo’n kookworkshop is dat u zelf een datum kunt kiezen geheel conform aan uw agenda en die van de andere deelnemers.

Het minimum aantal deelnemers is 8. Met minder personen komen koken is ook mogelijk, voor de prijs van 8 deelnemers.
Het maximum aantal deelnemers is 22.

DE ERVARING: jullie worden verwelkomd met een glas Italiaanse bubbels, andere drankjes (rode en witte wijn, Italiaans 0% en gewoon bier, water, vruchtensap) en borrelhapjes. Na de borrel gaat de kookdocent/e de recepten uitleggen met de nodige tips and tricks en het koken kan beginnen! Het diner wordt bereid, uiteraard met drankjes en hapjes, daarna worden alle gemaakte gerechten aan tafel genuttigd, samen met goede Italiaanse wijnen. Een workshop duurt uiterlijk 3,5 uur in totaal.

De prijs (€ 97,50 p.p.) is inclusief Italiaanse bubbels met borrelhapjes plus onbeperkt wijn/bier bij aankomst, alle Italiaanse wijnen bij het eten, onbeperkt Italiaans bier/0% bier en non-alcoholische drankjes, koffie en thee, limoncello of andere likeur, ingrediënten + koken en dineren, receptuur voor thuis (per email via de organisator), gebruik van schorten en schoonmaak.

LET OP: deze lessen zijn voor privé groepen bedoeld en niet voor teambuilding. Als u een teambuilding wilt organiseren dan gaat u a.u.b. naar deze pagina.

HET IS OOK MOGELIJK OM EEN LUNCH-KOOKLES TE ORGANISEREN. KLIK A.U.B. HIEROP

ALS ER ALLERGENEN ZIJN DIE PROBLEMEN KUNNEN VEROORZAKEN ZIJN WE ALTIJD BEREID OM DE RECEPTEN AAN TE PASSEN. 

Het begintijd van deze lessen kan tussen 16:30 en 19:00 uur zijn (en dus ook alle tijden tussen de twee hiervoor genoemde).

MOGELIJKE MENU’S

Voor de avondworkshops met eigen groep kunt u een van de volgende saizoens- of themamenu’s kiezen. De meeste menu’s kunnen ook aangepast worden om geschikt te zijn voor vegetariërs en veganisten (de pasta workshop is niet geschikt voor vegans).

     ITALIAANSE KLASSIEKERS

Het voorafje is lekkere crostini met een frisse groene olijvenpesto gegarneerd met gepofte cherry tomaten. Het hoofdgerecht is handgemaakte dikke spaghetti met puttanesca saus, een frittata met gekarameliseerde uien, een gemengde salade met sla, zongedroogde tomaat en sperzieboontjes in citroen-limoendressing met verse kruiden, plus eeen calzone gevuld met courgette en kaas. Ons dessert is een heerlijke ricotta crème met chocola en vers fruit.
ALLERGENEN: gluten, zuivel, eieren

OF

     DE SICILIAANSE KEUKEN

De Siciliaanse keuken is het resultaat van een verrassende melting pot gezien het feit dat Sicilië door vele bevolkingen beïnvloed is geweest (Grieken, Arabieren, Noormannen en meer). De rijkdom van haar keuken is daardoor gigantisch. We beginnen met een recept uit het eiland Pantelleria: crostini con pesto pantesco, crostini met een rijke amandel-basilicumpesto. Daarna gaan we verder met een smakelijke stoofschotel van kip in witte Grillo wijn met groente, olijven en kappertjes, allemaal geweldige producten van het eiland. Voor de vegetariërs maken we als hoofdgerecht een hartige taart met zongedroogde tomaten, olijven, kappertjes en oregano. Couscous met gemengde groenten en verse kruiden plus caponata (de Siciliaanse ratatouille) zijn de rijke en bewerkelijke bijgerechten. De cassata siciliana is ons zoet meesterwerkje: een rijke bodem gedrenkt in Marsala –  dé Siciliaanse likeurwijn – en gevuld met een zoete ricottacrème verrijkt met chocolade en gekonfijte sinaasappelschillen. Natuurlijk zullen we heerlijke Siciliaanse wijnen erbij drinken om de keuken van deze prachtige regio nog beter te kunnen waarderen.
ALLERGENEN: gluten, melk, eieren, nachtschade, noten

OF

     ANTIPASTI MENU

Antipasti – de “Italiaanse tapas” – is een van de leukste manieren om te dineren omdat u de kans krijgt om nog meer gerechten te proeven dan tijdens een “gewone” maaltijd. Dankzij de variatie kunt u nog meer Italiaanse smaaksensaties beleven. Tijdens deze workshop gaan we verschillende gerechten bereiden, die kunnen variëren op basis van de beschikbare seizoensingrediënten. O.a.: polpettine al sugo (Italiaanse vleesballetjes in tomatensaus, ook in vegetarische versie), focacciabrood met rozemarijn, parmigiana di zucchine, een ovengerecht met courgette, Parmezaanse kaas, basilicum en tomaat, crostini met een ricotta-citroen-kruidencrème, pomodori ripieni (ovengebakken tomaten gevuld met risottorijst en kruiden), frittata alle erbe (een klassiek Italiaans eiergerecht met verse kruiden en uien), peperoni gratinati (paprika’s uit de oven met een krokant laagje) en een “deconstructed” caprese salade in een glaasje. Als dessert maken we een heerlijke panna cotta met rode wijngelei (of appelgelei voor wie geen wijn mag/wil).
ALLERGENEN: gluten, melk, eieren, vis, noten

OF

     DE TOSCAANSE KEUKEN

We beginnen met heerlijke pittige crostini met Toscaanse witte bonen hummus en verse kruiden. Onze primo piatto is handgemaakte pappardelle pasta met een intense geroosterde tomaten saus. De secondo is een hartige taart: krokant deeg gevuld met courgette, ricotta en pancetta (ook in vegetarische versie). Als bijgerechten hebben we Toscaanse gevulde tomaten  en gebakken aardappelen met rode uien, salie en knoflook.
Het dessert is een zuccotto taart met een romige vulling. Die wordt natuurlijk geserveerd met een glaasje vin Santo of limoncello.
En een kopje koffie of thee zijn de perfecte afsluiter van deze workshop.
ALLERGENEN: gluten, melk, eieren, nachtschade

OF

     DE VEGANISTISCHE ITALIAANSE KEUKEN

De Italiaanse keuken is perfect zelfs als u besluit vegan te eten. Nicoletta, oprichter en eigenaar van La Cucina del Sole, eet thuis bij voorkeur vegan en vindt het heerlijk om recepten te ontwikkelen die zowel voedzaam, lekker en leuk om te maken zijn. We beginnen met crostini met een citroen- en groene olijvenpesto om te volgen met een hartige taart gevulde, ovengebakken courgettes met twee bijgerechten (een frittata zonder eieren met gekaramelliseerde uien en zongedroogde tomaten plus een Siciliaanse caponata). Ons dessert is een heerlijke veganistische panna cotta met kokosroom en rode wijngelei (of appelgelei voor wie geen wijn mag/wil).
ALLERGENEN: gluten, selderij, nachtschade, noten

De prijs € 97,50 p.p. is inclusief Prosecco/Spumante + onbeperkt wijn/beer met borrelhapjes bij aankomst, alle Italiaanse wijnen bij het eten, onbeperkt Italiaans bier/0% bier en non-alcoholische drankjes, koffie en thee, limoncello of andere likeur, ingrediënten + koken en dineren, receptuur voor thuis (per email via de organisator), gebruik van schorten en schoonmaak.

Speciale wensen Heeft u speciale wensen? Wilt u bijvoorbeeld alleen vegetarische gerechten? Of bent u intolerant voor bepaalde ingrediënten? Of heeft u liever dat de voertaal Engels is? We horen dat graag van tevoren zodat we een perfecte kookworkshop voor u en uw groep kunnen organiseren!