Kookworkshop met eigen groep, € 89,00 p.p. all-in

WE WERKEN WE MET KLEINE GROEPEN OM DE VEILIGHEIDSMAATREGELEN TE RESPECTEREN EN IEDEREEN HET MAXIMUM AAN AANDACHT EN BELEVINGSPLEZIER TE GARANDEREN. 🙂

NU BIEDEN WE OOK VIDEO TEAMBUILDING AAN! (klik)

Bij La Cucina del Sole kunt u terecht voor eenmalige kooklessen met uw eigen groep, die perfect zijn voor een bedrijfsuitje, teambuilding koken, een vrijgezellenfeest of een familiereünie. Één van de voordelen van zo’n kookworkshop is dat u zelf een datum kunt kiezen geheel conform aan uw agenda en die van de andere deelnemers.

Deze kooklessen zijn ook een uitstekende manier om aan het teambuilding van uw groep te werken. Iedereen leert elkaar beter kennen door samen te werken aan de bereiding van een fantastische Italiaanse maaltijd. En natuurlijk door alles samen op te eten onder het genot van goede Italiaanse wijnen!
Het minimum aantal deelnemers is 8. Met minder personen komen koken is ook mogelijk, voor de prijs van 8 deelnemers.

DE ERVARING: jullie worden verwelkomd met een glas Italiaanse bubbels, andere drankjes (rode en witte wijn, Italiaans 0% en gewoon bier, water, vruchtensap) en borrelhapjes. Na de borrel gaat de kookdocent/e de recepten uitleggen met de nodige tips and tricks en het koken kan beginnen! Het diner bereiden duurt ong. 1,5 uur, uiteraard met drankjes en hapjes. Daarna worden alle gemaakte gerechten aan tafel genuttigd, samen met goede Italiaanse wijnen. Een workshop duurt uiterlijk 4,5 uur in totaal.

De prijs (€ 89,00 p.p.) is inclusief  1 glas Italiaanse bubbels met borrelhapjes plus onbeperkt wijn/bier bij aankomst, 4 glazen wijn of alcoholvrije wijn, onbeperkt Italiaans bier/ 0% bier en non-alcoholische drankjes, onbeperkt koffie en thee, 1 glaasje limoncello of andere likeur, ingrediënten + koken en dineren, receptuur voor thuis (per email via de organisator), gebruik van schorten en schoonmaak. Deze arrangement bevat het equivalent van meer dan 1 fles wijn per persoon en meestal is het niet nodig om extra alcoholische drankjes te consumeren. In het geval dat er  meer wijn/Prosecco wordt geconsumeerd worden alleen de aangebroken flessen in rekening gebracht (zie Prijslijst extra drankjes onderaan deze pagina). TE WETEN: 99% van de groepen blijft binnen het drankenarrangement.

VOOR INFO OVER DE BESCHIKBAARHEID VAN DE DOOR U GEKOZEN DAG/EN STUUR ONS AUB EEN BERICHT VIA HET CONTACTFORMULIER

MOGELIJKE MENU’S

Voor de avondworkshops met eigen groep kunt u een van de volgende saizoens- of themamenu’s kiezen. De meeste menu’s kunnen ook aangepast worden om geschikt te zijn voor vegetariërs en veganisten (de pasta workshop is niet geschikt voor vegans).

Pasta workshop

Hoofdthema van deze kookworkshop is de zelfgemaakte verse pasta.
Alles wat u altijd over pasta had willen met de tips en trucs van onze ervaren pastadeskundigen. Tijdens deze workshop kunt echt al uw vragen over pasta kwijt.
We gaan drie verschillende pastasoorten maken: ravioli gevuld met ricotta en spinazie met een klassieke “boter-en-saliesaus”, tagliatelle met een klassieke tomaten-groentensaus en maltagliati al pesto, handgemaakte pasta geserveerd met heerlijke pesto alla genovese.
Iedereen gaat oefenen met het maken van het perfecte pastadeeg en het werken met een pastamachine.
Alle pastagerechten worden daarna samen aan tafel genuttigd en natuurlijk drinken we verschillende goede wijnen bij iedere gang. Een frisse gemengde salade hoort er ook bij.
Een heerlijke fruitsalade met verse munt, specerijen en een toefje slagroom als dessert, een glaasje limoncello en een kopje koffie of thee zijn de perfecte afsluiter van deze pastaworkshop.
ALLERGENEN: gluten, melk, eieren, selderij, mosterd

OF

Antipasti workshop

Antipasti – de “Italiaanse tapas” – is een van de leukste manieren om te lunchen of dineren omdat u de kans krijgt om nog meer gerechten te proeven dan tijdens een “gewone” maaltijd. Dankzij de variatie kunt u nog meer Italiaanse smaaksensaties beleven.
Tijdens deze workshop gaan we verschillende gerechten bereiden, die kunnen variëren op basis van de beschikbare seizoensingrediënten. O.a.: polpettine al sugo (Italiaanse vleesballetjes in tomatensaus, ook in vegetarische versie), focacciabrood met rozemarijn, parmigiana di zucchine, een ovengerecht met courgette, Parmezaanse kaas, basilicum en tomaat, crostini met een ricotta-citroen-kruidencrème, pomodori ripieni (ovengebakken gevulde tomaten), frittata alle erbe (een klassiek Italiaans eiergerecht met verse kruiden en uien), peperoni gratinati (paprika’s uit de oven met een krokant laagje) en een “deconstructed” caprese salade in een glaasje.
Als dessert maken we een heerlijke ricottacrème met seizoensfruit en noten gegarneerd met een verse rodevruchtencoulis of chocoladesaus tijdens de koudere maanden.
ALLERGENEN: gluten, melk, eieren, vis, noten

OF

De Siciliaanse keuken

De Siciliaanse keuken is het resultaat van een verrassende melting pot gezien het feit dat Sicilië door vele bevolkingen beïnvloed is geweest (Grieken, Arabieren, Noormannen en meer). De rijkdom van haar keuken is daardoor gigantisch.

We beginnen met een recept uit het eiland Pantelleria: crostini con pesto pantesco, crostini met een rijke amandel-basilicumpesto. Daarna gaan we verder met een smakelijke stoofschotel van kip in witte wijn met olijven en kappertjes, allemaal geweldige producten van het eiland. Voor de vegetariërs maken we als hoofdgerecht een taartje met zongedroogde tomaten, kappertjes en oregano. Couscous met gemengde groenten en verse kruiden en caponata (de Siciliaanse ratatouille) zijn de rijke en bewerkelijke bijgerechten terwijl de cassata siciliana ons zoet meesterwerkje wordt: een rijke bodem gedrenkt in likeur en gevuld met een zoete ricottacrème verrijkt met chocolade en gekonfijte sinaasappelschillen. Natuurlijk zullen we heerlijke Siciliaanse wijnen erbij drinken om de keuken van deze prachtige regio nog beter te kunnen waarderen.
ALLERGENEN: gluten, melk, eieren, nachtschade, noten

OF

De veganistische Italiaanse keuken
De Italiaanse keuken is perfect zelfs als u besluit vegan te eten. Nicoletta, oprichter en eigenaar van La Cucina del Sole, eet thuis bij voorkeur vegan en vindt het heerlijk om recepten te ontwikkelen die zowel voedzaam, lekker en leuk om te maken zijn. We beginnen met crostini met een citroenachtige groene olijvenpesto om te volgen met gevulde, ovengebakken courgettes met twee bijgerechten (een frittata zonder eieren met gekaramelliseerde uien en zongedroogde tomaten plus een Siciliaanse caponata). Ons dessert is een heerlijke veganistische panna cotta met een huisgemaakte chocoladesaus.

ALLERGENEN: gluten, selderij, nachtschade, noten

OF

De Vegetarische keuze: heerlijke vegetarische gerechten op z’n Italiaans, je zult vis en vlees niet missen!

EERSTE GANG: krokante crostini met burrata kaas, gepofte gemarineerde paprika’s en gekaramelliseerde cherry tomaten
TWEEDE GANG: parmigiana di verdure (“lasagne” van gemengde groente) met mozzarella, Parmezaan, tomaat en basilicum
BIJGERECHTEN: gefrituurde courgettekoekjes met een frisse yoghurtdip / aardappelen “alla Macario”, een rijke aardappelgratin met veel Parmezaanse kaas, gekaramelliseerde uien en verse kruiden.
DESSERT:
appelroosjes geserveerd met een romige mascarponesaus.
ALLERGENEN: gluten, melk, eieren, noten

OF

Menu A
EERSTE GANG: risotto met pompoen, paddenstoelen en Taleggiokaas
TWEEDE GANG: rundvlees rolletjes gevuld met kaas en groente geserveerd met witte wijn-roomsaus
BIJGERECHTEN: Siciliaanse couscous met saffraan en gebakken groenten / gegrilde polentakoekjes met geitenkaas en verse kruiden
DESSERT: panna cotta met rode wijngelei.
ALLERGENEN: gluten, melk, eieren, selderij, noten

OF

Menu B
EERSTE GANG: zelfgemaakte tagliatelle “nestjes” uit de oven met tomaat, basilicum en mozzarella
TWEEDE GANG: viskoekjes van kabeljauw en aardappel met knoflook en peterselie, geserveerd met een rijke zelfgemaakte kruidenmayonaise
BIJGERECHTEN: snelle parmigiana van courgette met tomaat en kaas / aardappelen “alla sorrentina” uit de oven met citroen, sinaasappel en verse kruiden
DESSERT: tiramisù met seizoensfruit, amandel en dadels.
ALLERGENEN: gluten, melk, eieren, vis, noten

De prijs € 89,00 p.p. is inclusief 1 glas Prosecco+ onbeperkt wijn/beer met borrelhapjes bij aankomst, 4 glazen wijn of alcoholvrije wijn, onbeperkt Italiaans bier/0% bier en non-alcoholische drankjes, onbeperkt koffie en thee, 1 glaasje limoncello of andere likeur, ingrediënten + koken en dineren, receptuur voor thuis (per email via de organisator), gebruik van schorten en schoonmaak. Eventueel genuttigde extra alcoholische dranken worden apart berekend op basis van nacalculatie (zie “Prijslijst extra drankjes” hieronder).

Speciale wensen
Heeft u speciale wensen? Wilt u bijvoorbeeld alleen vegetarische gerechten? Of bent u intolerant voor bepaalde ingrediënten? Of heeft u liever dat de voertaal Engels is? We horen dat graag van tevoren zodat we een perfecte kookworkshop voor u en uw groep kunnen organiseren!

Prijslijst extra drankjes:
Wijn € 13.50 per fles
Biologische Prosecco € 17.50 per fles