De keuken van Puglia

WE WERKEN WE MET KLEINE GROEPEN OM DE VEILIGHEIDSMAATREGELEN TE RESPECTEREN EN IEDEREEN HET MAXIMUM AAN AANDACHT EN BELEVINGSPLEZIER TE GARANDEREN. ?

DEZE WORKSHOP IS OOK GESCHIKT VOOR VEGETARIËRS (2 hoofdgerechten, vlees en veg.)

Puglia (Apulië) is de “hak” van Italië en een van de streken met de meest pure en authentieke keukens.

We beginnen met polpette di melanzane (gefrituurde aubergineballetjes met pecorino en oregano) als borrelhap. Daarna eten we heerlijke capunti, zelfgemaakte pasta met Primitivo wijn in een rode wijnsaus met verse kruiden en veel groenten. Als secondo piatto gaan we een klassieker uit Bari, “hoofdstad” van Apulië, bereiden: de braciolette al sugo (kleine rundvleesrolletjes in tomatensaus, gevuld met knoflook en pecorino kaas). Het vegetarisch hoofdgerecht (of bijgerecht voor de vleeseters) is een calzone di cipolla, een heerlijke focaccia gevuld met zoete uien, pecorino en olijven. Plus een bijgerecht dat eveneens spannend en smakelijk is: peperoni ripieni (gevulde paprika’s uit de oven). En dan, dulcis in fundo, twee desserts: fichi ripieni al cioccolato, zongedroogde vijgen in likeurwijn gevuld met amandelen en gedoopt in gesmolten chocola, en cheesecake met ricotta en citrusvruchten.

Datum: 20 februari 2021 UITGESTELD; zaterdag 5 juni 2021
Tijd:  op donderdag 18.00 – 22.30 uur; op zaterdag 10.30 – 14.30 u.

Prijs: € 94,00 p.p. all-in (Prosecco met borrelhapjes bij aankomst, alle wijnen, Italiaans biersoorten & non-alcoholische drankjes – Italiaans mineraal water, vruchtensap enz. – koffie/thee, limoncello/likeurtje, receptuur voor thuis, gebruik van schort, schoonmaken/opruimen).