De keuken van Puglia

Puglia (Apulië) is de “hak” van Italië en een van de streken met de meest pure en authentieke keukens.

We beginnen met polpette di melanzane (goudbruine gefrituurde aubergineballetjes met pecorino en oregano) als borrelhap. Daarna eten we heerlijke capunti, zelfgemaakte pasta met Primitivo wijn in een pittige caponata pugliese saus met tomaat en verse groenten. We gaan verder met een klassieke calzone di cipolla, een heerlijke focaccia gevuld met zoete uien, pecorino en olijven, en gevulde courgettes uit de oven. Plus een bijgerecht dat eveneens spannend en smakelijk is: peperoni ripieni (gevulde paprika’s uit de oven). En dan, dulcis in fundo, twee desserts: fichi ripieni al cioccolato, zongedroogde vijgen in likeurwijn gevuld met amandelen en gedoopt in gesmolten chocola, en cheesecake met ricotta en citrusvruchten. Let op: als je niet van kaas houdt, dan is deze workshop niet voor jou. 🙂

We bereiden samen alle gerechten en dan doen we een proeverij. De rest van het eten kan mee naar huis worden genomen. 🙂
Neem ajb wat bakjes mee.

Datum: donderdag 3 maart 2022; donderdag 26 mei 2022
Tijd:  op dinsdag, donderdag en vrijdag 18.00 – 22.30 uur; op zaterdag 10.30 – 14.30 uur; op zondag 16.30 – 20.30 uur.

Prijs: € 94,00 p.p. all-in (Prosecco met borrelhapjes bij aankomst, alle wijnen, Italiaans biersoorten & non-alcoholische drankjes – Italiaans mineraal water, vruchtensap enz. – koffie/thee, receptuur voor thuis, gebruik van schort, schoonmaken/opruimen).