De keuken van Puglia

DEZE WORKSHOP IS OOK GESCHIKT VOOR VEGETARIËRS.

Puglia (Apulië) is de “hak” van Italië en een van de streken met de meest pure en authentieke keukens.

We beginnen met polpette di melanzane (gefrituurde aubergineballetjes met pecorino en oregano) als borrelhap. Daarna eten we heerlijke capunti, zelfgemaakte pasta met Primitivo wijn in een rode wijnsaus met verse kruiden en veel groenten. Als secondo piatto gaan we een klassieker uit Bari, “hoofdstad” van Apulië, bereiden: de braciolette al sugo (kleine rundvleesrolletjes in tomatensaus, gevuld met knoflook en pecorino kaas). Het vegetarisch hoofdgerecht (of bijgerecht voor de vleeseters) is een calzone di cipolla, een heerlijke focaccia gevuld met zoete uien, pecorino en olijven. Plus een bijgerecht dat eveneens spannend en smakelijk is: peperoni ripieni (gevulde paprika’s uit de oven). En dan, dulcis in fundo, twee desserts: fichi ripieni al cioccolato, zongedroogde vijgen in likeurwijn gevuld met amandelen en gedoopt in gesmolten chocola, en cheesecake met ricotta en citrusvruchten.

WIL JE DE GEWELDIGE KEUKEN VAN PUGLIA IN DE STREEK ZELF LEREN? ZO JA DAN KUN JE MET NICOLETTA VAN LA CUCINA DEL SOLE MEEGAAN TIJDENS EEN VAAN HAAR LEUKE CULINAIRE REIZEN! VOOR MEER INFO, KLIK HIEROP.

Datum: dinsdag 9 juni 2020
Tijd:  18.00-22.30 uur

Prijs: € 89,00 p.p. all-in (een glas bubbels met borrelhapjes bij aankomst, wijn, Italiaans bier, alle non-alcholische drankjes – Italiaans mineraal water, vruchtensap enz. – koffie/thee, receptuur voor thuis, gebruik van schort, schoonmaak).