Kookworkshop De Siciliaanse keuken

De Siciliaanse keuken is het resultaat van een verrassende melting pot gezien het feit dat Sicilië door vele bevolkingen beïnvloed is geweest (Grieken, Arabieren, Noormannen en meer). De rijkdom van haar keuken is daardoor gigantisch.

We beginnen met Palermo’s meest geliefde street food, dearancini di riso(gefrituurde balletjes van saffraanrisotto gevuld met mozzarella en zongedroogde tomaten) om daarna verder te gaan met een smaakvolle stoofschotel van kip in witte wijn met olijven en kappertjes, allemaal geweldige producten van het eiland, of een Siciliaans taartje met zongedroogde tomaten voor de vegetariërs. Gevulde tomaten uit de oven en caponata(de Siciliaanse ratatouille) zijn de rijke en bewerkelijke bijgerechten terwijl de cassata siciliana ons zoet meesterwerkje wordt: een rijke taartbodem gedrenkt in likeur en gevuld met een zoete ricottacrème verrijkt met chocolade en gekonfijte sinaasappelschillen. Natuurlijk zullen we heerlijke Siciliaanse wijnen erbij drinken om de keuken van deze prachtige regio nog beter te kunnen waarderen.

Datum: woensdag 1 juli 2020 UITVERKOCHT; zaterdag 8 augustus 2020; zaterdag 5 september 2020

Tijd: op woensdag 18.00 tot 22.00 uur; op zaterdag 10.30 tot 14.30 uur

Prijs: € 89,00 p.p. all-in (een glas Prosecco met borrelhapjes bij aankomst, 3 glazen wijn, Italiaans bier, alle non-alcholische drankjes – Italiaans mineraal water, vruchtensap enz. – koffie/thee, koken en eten, receptuur voor thuis, gebruik van schort, schoonmaak).