Kookworkshop De Siciliaanse keuken

WE WERKEN WE MET KLEINE GROEPEN OM DE VEILIGHEIDSMAATREGELEN TE RESPECTEREN EN IEDEREEN HET MAXIMUM AAN AANDACHT EN BELEVINGSPLEZIER TE GARANDEREN.

De Siciliaanse keuken is het resultaat van een verrassende melting pot: Sicilië is namelijk door vele heersers en bevolkingen beïnvloed (Phoeniciërs, Grieken, Arabieren, Noormannen en meer). De rijkdom van haar keuken is daardoor gigantisch.

We beginnen met de heerlijke involtini di melanzane con spaghettini, rolletjes van gegrild aubergine gevuld met dunne spaghetti in een rijke tomaat- & gezouten ricotta saus. We gaan verder met de verrassende fuazza agli spinaci, een opgerolde focaccia (zie foto) gevuld met spinazie, olijven, knoflook en veel pecorino kaas. De pollo con peperonata siciliana (kip in paprikasaus met groene olijven, zie foto) is een fantastisch hoofdgerecht dat iedereen blij zal maken (ook in vegetarische  versie). Zucchine in salmoriglio (gebakken courgettes met een groene saus van knoflook, citroen en verse kruiden) en de insalata pantesca, een rijke salade uit het eiland Pantelleria, zijn de smakelijke bijgerechten.
Siciliaanse amandelkoekjes en de olivette di Sant’Agata (kleine “olijven” bereid met suiker en amandel- en pistachemeel, zie foto) zijn onze zoetigheden.

We gaan een ruime proeverij doen en de rest van het eten wordt naar huis gebracht. Neem ajb wat bakjes mee. 🙂

Datum:  donderdag 5 augustus 2021 UITVERKOCHT; zaterdag 6 november 2021

Tijd: op dinsdag, woensdag en donderdag 18.00 tot 22.00 uur; op zaterdag 10.30 tot 14.30 uur

Prijs: € 94,00 p.p. all-in (Prosecco met borrelhapjes bij aankomst, alle wijnen, Italiaans biersoorten & non-alcoholische drankjes – Italiaans mineraal water, vruchtensap enz. – koffie/thee, koken en proeven, receptuur voor thuis, gebruik van schort, schoonmaken/opruimen).