Kookworkshop De Siciliaanse keuken

De Siciliaanse keuken is het resultaat van een verrassende melting pot: Sicilië is namelijk door vele heersers en bevolkingen beïnvloed (Phoeniciërs, Grieken, Arabieren, Noormannen en meer). De rijkdom van haar keuken is daardoor gigantisch.

We beginnen met de heerlijke involtini di melanzane con spaghettini, rolletjes van gegrild aubergine gevuld met dunne spaghetti in een rijke tomaat- & gezouten ricotta saus. We gaan verder met de verrassende fuazza agli spinaci, een opgerolde focaccia (zie foto) gevuld met spinazie, olijven, knoflook en veel pecorino kaas. De pollo con peperonata siciliana (kip in paprikasaus met groene olijven, zie foto) is een fantastisch hoofdgerecht dat iedereen blij zal maken (ook in vegetarische  versie). Zucchine in salmoriglio (gebakken courgettes met een groene saus van knoflook, citroen en verse kruiden) en de insalata pantesca, een rijke aardappelsalade uit het eiland Pantelleria, zijn de andere smakelijke gerechten in dit menu.
Siciliaanse amandelkoekjes en de olivette di Sant’Agata (kleine “olijven” bereid met suiker en amandelmeel, zie foto) zijn onze zoetigheden.

Datum: zaterdag 29 juni 2024; vrijdag 30 augustus 2024; zaterdag 26 oktober 2024

Tijd: doordeweeks 18.00 tot 22.30 uur; op zaterdag 10.30 tot 14.30 uur

Prijs: € 99.00 p.p. all-in (Prosecco met borrelhapjes bij aankomst, alle wijnen, Italiaans biersoorten & non-alcoholische drankjes – Italiaans mineraal water, vruchtensap enz. – koffie/thee, koken en proeven, receptuur voor thuis, gebruik van schort, schoonmaken/opruimen).