Kookworkshop De Siciliaanse keuken

WE WERKEN WE MET KLEINE GROEPEN OM DE VEILIGHEIDSMAATREGELEN TE RESPECTEREN EN IEDEREEN HET MAXIMUM AAN AANDACHT EN BELEVINGSPLEZIER TE GARANDEREN. ?

De Siciliaanse keuken is het resultaat van een verrassende melting pot: Sicilië is namelijk door vele heersers en bevolkingen beïnvloed (Phoeniciërs, Grieken, Arabieren, Noormannen en meer). De rijkdom van haar keuken is daardoor gigantisch.

We beginnen met Palermo’s meest geliefde street food, de arancini di riso (gefrituurde balletjes van saffraanrisotto gevuld met mozzarella en zongedroogde tomaten) om daarna verder te gaan met een smakelijke stoofschotel van kip in witte wijn met olijven en kappertjes, allemaal geweldige producten van het eiland, of een Siciliaanse hartige taart met zongedroogde tomaten, kappertje en olijven voor de vegetariërs. Gevulde tomaten uit de oven en caponata (de Siciliaanse ratatouille) zijn de rijke en bewerkelijke bijgerechten terwijl de cassata siciliana ons zoet meesterwerkje wordt: een rijke taartbodem van kapselgebak gedrenkt in likeur en gevuld met een zoete ricottacrème verrijkt met chocolade en gekonfijte sinaasappelschillen. Natuurlijk zullen we heerlijke Siciliaanse wijnen erbij drinken om de keuken van deze prachtige regio nog beter te kunnen ervaren.

Datum:  donderdag 18 maart 2021; donderdag 10 juni 2021

Tijd: op dinsdag, woensdag en donderdag 18.00 tot 22.00 uur; op zaterdag 10.30 tot 14.30 uur

Prijs: € 94,00 p.p. all-in (Prosecco met borrelhapjes bij aankomst, alle wijnen, Italiaans biersoorten & non-alcoholische drankjes – Italiaans mineraal water, vruchtensap enz. – koffie/thee, limoncello/likeurtje, receptuur voor thuis, gebruik van schort, schoonmaken/opruimen).