De Napolitaanse Keuken

WE WERKEN WE MET KLEINE GROEPEN OM DE VEILIGHEIDSMAATREGELEN TE RESPECTEREN EN IEDEREEN HET MAXIMUM AAN AANDACHT EN BELEVINGSPLEZIER TE GARANDEREN.

De keuken van Napels is rijk aan authentieke Italiaanse smaken dankzij klassieke ingrediënten zoals tomaat, mozzarella, pasta en verse kruiden.

We eten mozzarella in carrozza (goudgele en krokante “mozzarellasandwiches” met zongedroogde tomaten en kruiden) als starte. De eerste gang is maltagliati con le patate, een pittige zelfgemaakte pasta met aardappelen, verse kruiden en rode pepertjes. Daarna is er de bekende parmigiana di melanzane, een ovenschotel met gegrilde aubergines, mozzarella en een intens smakende tomaten-basilicumsaus. De bijgerechten zijn intens aromatische gefrituurde courgettes gemarineerd in munt en azijn plus tomaten uit de oven met een heerlijke korst van verse kruiden, paneermeel en veel e.v. olijfolie. Bij deze gerechten horen natuurlijk wijnen uit de streek Campania.

Als dessert maken we een torta cioccolato e mandorle, een heerlijke taart van amandelen en chocolade geserveerd met ijskoude limoncello, citroenenlikeur.

Datum: dinsdag 31 augustus 2021: donderdag 25 november 2021
Tijd: 18.00 – 22.30

Prijs: € 94,00 p.p. all-in (Prosecco met borrelhapjes bij aankomst, alle wijnen, Italiaans biersoorten & non-alcoholische drankjes – Italiaans mineraal water, vruchtensap enz. – koffie/thee, limoncello/likeurtje, receptuur voor thuis, gebruik van schort, schoonmaken/opruimen).

neapolitan cooking by Sandra Kooring