De Napolitaanse Keuken

De keuken van Napels is rijk aan authentieke Italiaanse smaken dankzij klassieke ingrediënten zoals tomaat, mozzarella, pasta en verse kruiden.

We eten mozzarella in carrozza (goudgele en krokante “mozzarella sandwiches” met zongedroogde tomaten en kruiden) als starte. De eerste gang is maltagliati con le patate, een pittige zelfgemaakte pasta met aardappelen, verse kruiden en rode pepertjes. Daarna is er de bekende parmigiana di melanzane, een ovenschotel met gegrilde aubergines, mozzarella en een intens smakende tomaten-basilicumsaus. De andere gerechten zijn intens aromatische gefrituurde courgettes gemarineerd in munt en azijn, gattò di patate (een rijke aardappeltaart met veel zuid-Italiaanse kaas) en tomaten uit de oven met een heerlijke korst van verse kruiden, paneermeel en veel e.v. olijfolie. Bij deze gerechten horen natuurlijk wijnen uit de streek Campania.

Als dessert maken we een torta cioccolato e mandorle, een heerlijke taart van amandelen en chocolade geserveerd met ijskoude limoncello, citroenenlikeur.

Datums 2024: zaterdag 22 juni; zaterdag 2 november 2024

Prijs: € 99.00 p.p. all-in (Prosecco met borrelhapjes bij aankomst, alle wijnen, Italiaans biersoorten & non-alcoholische drankjes – Italiaans mineraal water, vruchtensap enz. – koffie/thee, limoncello/likeurtje, receptuur voor thuis, gebruik van schort, schoonmaken/opruimen).

Tijd: doordeweeks 18.00 tot 22.30 uur; op zaterdag 10.30 tot 14.30 uur

neapolitan cooking by Sandra Kooring