De Basis van de Italiaanse Keuken (4 lessen)

kookcursus Italiaanse keuken

WE WERKEN WE MET KLEINE GROEPEN OM DE VEILIGHEIDSMAATREGELEN TE RESPECTEREN EN IEDEREEN HET MAXIMUM AAN AANDACHT EN BELEVINGSPLEZIER TE GARANDEREN. 🙂

Cursus ZAT (klik om te boeken) UITVERKOCHT op zaterdag 31 oktober en 7, 21 en 28 november 2020 (4 lessen in 4 weken), 10.30 – 14.30 uur

Cursus DIN2 (klik om te boeken) op dinsdag 16 & 23 februari en 2 & 9 maart 2021 (4 lessen in 4 weken), 18.00 – 22.30 uur

Cursus ZAT2 (klik om te boeken) op zaterdag 4 en 17 april, 1 en 15 mei 2021(4 lessen om de week), 10.30 – 14.30 uur

ALLE MENU’S WORDEN EVENTUEEL 100% GESCHIKT GEMAAKT VOOR VEGETARIËRS.

Les 1, Klassieke Italiaanse gerechten, antipasti en hapjes. We beginnen met een verzameling Italiaanse klassiekers die in het repertoire van iedere Italië-minnende kok horen, o.a. frittata met verse kruiden en zoete uien, vleesballetjes in tomatensaus, crespelle met pesto rosso e mozzarella (kleine gevulde crêpes uit de oven), focaccia met rozemarijn met uitleg over de verschillende soorten gist, crema di olive (olijvenpaté), gegratineerde paprika’s, crostini met basilicumricotta, rolletjes van rookvlees met truffelroomkaas, caprese in een glaasje (met mozzarellamousse) en meer (incl. een dessert).

Les 2, Pasta, gnocchi en sauzen: pasta maken (technieken, trucjes, de beste ingrediënten en varianten, bijv. gekleurde en gevulde pasta zoals ravioli met ricotta en spinazie), basissauzen (waaronder room-walnotensaus, tomaten-groente en de echte bolognese), aardappelgnocchi maken en andere pastavormen (farfalle, maltagliati en cavatelli), plus een dessert.

Les 3, Brood, risotto en groente: ciabatta maken (basis broodbereiding), zelf bouillon trekken (vegetarisch, vlees en vis), bouillonblokjes maken, werken met verschillende soorten rijst (Vialone nano, Carnaroli, zwarte Venere rijst, parboiled). We maken saffraanrisotto met gesmoorde kip alla milanese, risotto alle verdure di stagione (risotto met seizoensgroente), risotto met zwarte rijst, rauwe tomaten en basilicumsaus, bijzondere groentebereidingen met speciale groentesoorten zoals cavolo nero, kleine Italiaanse artisjokken – hoe maak je ze schoon en hoe bereid je ze, cime di rapa enz. Incl. een dessert.

Les 4, Nog meer klassiekers en desserts! Bruschette met gepofte tomaten en gegrilde groente, spaghetti alle vongole (met venusschelpen, in aglio olio e peperoncino versie voor de vegetariërs), pollo alla cacciatora (Toscaanse stoofschotel met kip, eventueel in vegetarische versie voor de vegetariërs), gratin di patate alla piemontese (aardappelgratin met veel Parmezaanse kaas), een zoete peperonata (paprikastoofschotel met rozijntjes en olijven uit de oven), lekkere handgemaakte chocoladetruffels, hoe maak je de perfecte semifreddo (parfait) zonder ijskristallen erin (met sinaasappel en tijm) en panna cotta zonder gelatine met vijgen en vruchtensaus als dessert. Alle menu’s kunnen 100% geschikt voor vegetariërs worden gemaakt.
Ajb neem mee: je eigen schort en theedoek.

Alle doordeweekse kooklessen beginnen om 18.00 uur en eindigen rond 22.30 uur.
De lessen op de zaterdagochtend beginnen om 10.30 uur en eindigen rond 14.30 uur.

De prijs voor deze cursus is € 350,00 inclusief Prosecco, alle wijnen en andere dranken (incl. BTW voor particulieren), koken en eten, recepten voor thuis, schoonmaak. Deze combinatie van lessen als cadeau geven kan: koop een cadeaubon voor een 4-weekse cursus! Binnenkort nog meer 4-weekse cursussen. Blijf deze website checken voor data.

Groepen: we werken in groepen van min. 8 en max. 10 personen. Als je op een bepaalde avond verhinderd bent het is mogelijk om iemand anders aan de kookles te laten deelnemen. Wil je dat a.j.b. van tevoren met La Cucina del Sole bespreken? Grazie!

La Cucina del Sole behoudt zich het recht bij onvoldoende aanmeldingen de workshops/cursussen te annuleren. Vooruitbetaalde bedragen worden dan per bankrekening teruggestort of blijven geldig voor een volgende  cursus/workshop.