De Venetiaanse Keuken

We beginnen onze reis in de geschiedenis van Venetië en haar calli (de kleine straatjes) door twee cicchetti te bereiden: kleine hapjes die in de karakteristieke cafés genoemd bàcari als aperitief worden geserveerd. Bij onze cicchetti drinken we een Spritz, de bekende cocktail met Campari en Prosecco.

We maken polpettine di carne e patate (gefrituurde aardappel-vleesballetjes, evt. ook in vegetarische versie) en rotolini di zucchina ripieni (gevulde courgetterolletjes). Als primi piatti bereiden we gnocchi di zucca (pompoengnocchi met een delicate pesto van gemengde kruiden) en Risi e bisi, risotto met doperwtjes. Als secondo maken we de heerlijke pollo in tecia, gestoofde kip in tomatensaus op z’n Venetiaans geserveerd met een romige bijgerecht met wortelen en pancetta (ook in vegetarische versie). Het vegetarisch hoofdgerecht is courgette beignets. Als dessert eten we een zachte en romige zabaione con zaleti e bussolà, sabayon met twee soorten krokante koekjes geserveerd met een glaasje grappa of limoncello.

Datums: vrijdag 4 april 2025
Prijs: € 99,00 p.p. all-in (Prosecco met borrelhapjes bij aankomst, wijn, Italiaans bier, alle non-alcholische drankjes – Italiaans mineraal water, vruchtensap enz. – koffie/thee, limoncello/likeur, receptuur voor thuis, gebruik van schort, schoonmaken/opruimen).