De Perfecte Risotto

“Risotto maken is moeilijk” en “Het duurt altijd drie kwartier  voordat het klaar is” horen we vaak op onze workshops.

Niets is minder waar want een perfecte risotto is zo gepiept. Je hebt weliswaar enig geduld (maximaal zo’n twintig minuten) en goede ingrediënten nodig, dat wel. En met de kennis die je tijdens deze workshop gaat opdoen ben je straks in staat zijn om allerlei geweldige, romige risotto’s te maken.

We bereiden 5 gerechten: een risotto con mele e pancetta (heerlijke risotto met appel en pancetta, evt. met vegetarische spek voor de vegetariërs), de risotto ai frutti di mare (risotto met vongole – venusschelpjes – en garnalen) ook in de vegetarische versie risotto al pomodoro fresco voor de vegetariërs, een risotto met zwarte rijst, tomaat en basilicumcoulis en de vrolijke risotto con verdure di stagione in het voorjaar (met seizoensgroente en kaas) of de zalige risotto con zucca e funghi porcini (met pompoen en eekhoorntjesbrood) in de koudere wintermaanden. Het dessert: peren uit de oven met ricotta en chocolade (herfst/winter) of ricottacrème met in wijn gemarineerd fruit (voorjaar/zomer).

Je krijgt ook tips om andere rijstsoorten en meer om il risotto perfetto te maken zodat je familie en gasten kunt verrassen met dit klassiek Noord-Italiaans gerecht in allerlei fantastische combinaties.

De groepsgrootte kan variëren tussen 8 en 12 deelnemers.

Datums 2024: woensdag 25 september
Tijd:  op zondag 16.30 – 21.30 u.; op donderdag 18.00 – 22.30 u.

Prijs: € 99,00 p.p. all-in (Prosecco met borrelhapjes tijdens het koken, alle wijnen, Italiaans biersoorten & non-alcoholische drankjes – Italiaans mineraal water, vruchtensap, koffie/thee, limoncello/likeurtje, receptuur voor thuis, gebruik van schort, schoonmaken/afwas).

workshop Perfecto risotto la cucina del sole amsterdam