Teambuilding koken in Amsterdam

NU BIEDEN WE OOK VIDEO TEAMBUILDING AAN! (klik)

Deze eenmalige Italiaanse kookworkshops zijn perfect om een middag of avond bij La Cucina del Sole met een eigen groep (collega’s, klanten, relaties enz.) te koken. Er doen dus geen buitenstaanders mee.

Deze kooklessen zijn een uitstekende manier om aan het teambuilding van uw groep te werken. Iedereen leert elkaar beter kennen door samen te werken aan de bereiding van een fantastische Italiaanse maaltijd. En natuurlijk door alles samen op te eten onder het genot van uitstekende Italiaanse wijnen!

TEAMBUILDING KOKEN/KOOKWORKSHOP

DE ERVARING: jullie worden verwelkomd met een glas Prosecco, andere drankjes (rode en witte wijn, Italiaans 0% en gewoon bier, water, vruchtensap) en hapjes. Na de borrel gaat de kookdocent/e de recepten uitleggen met de nodige tips and tricks en het koken kan beginnen! Jullie gaan het diner bereiden, uiteraard met drankjes en hapjes voor bij het koken. Daarna worden alle gemaakte gerechten aan tafel genuttigd, samen met goede Italiaanse wijnen.

VOOR INFO OVER DE BESCHIKBAARHEID VAN DE DOOR U GEKOZEN DAG/EN STUUR ONS AUB EEN BERICHT VIA INFO@CUCINADELSOLE.NL OF VIA HET “CONTACT” BUTTON ONDERAAN

Voor deze workshops hanteren we een minimum aantal van 8 deelnemers. Bij minder dan 8 personen is de totale prijs € 752,00 excl. btw.

De aanvangstijd van deze lessen kan variëren tussen 10.30 en 12.00 uur voor de lunchsessies (zie deze pagina voor prijs en mogelijke lunchmenu’s) en 14.30 en 19.00 uur voor de avondsessies.

Een diner kookworkshop duurt uiterlijk 4 uur.

ALS ER ALLERGENEN ZIJN DIE PROBLEMEN KUNNEN VEROORZAKEN ZIJN WE ALTIJD BEREID OM DE RECEPTEN AAN TE PASSEN. 

MOGELIJKE MENU’S

Voor de avondworkshops met eigen groep kunt u een van de volgende seizoens- of themamenu’s kiezen. De meeste menu’s kunnen ook aangepast worden om geschikt te zijn voor vegetariërs en veganisten (de pasta workshop is niet geschikt voor vegans).

     ITALIAANSE KLASSIEKERS

Het voorafje is lekkere crostini met een frisse groene olijvenpesto gegarneerd met gepofte cherry tomaten. Het hoofdgerecht is handgemaakte dikke spaghetti met puttanesca saus, een frittata met gekarameliseerde uien, een gemengde salade met sla, zongedroogde tomaat en sperzieboontjes in citroen-limoendressing met verse kruiden, plus eeen calzone gevuld met courgette en kaas. Ons dessert is een heerlijke ricotta crème met chocola, hazelnoten en vers fruit.
ALLERGENEN: gluten, zuivel, eieren, noten

OF

     DE SICILIAANSE KEUKEN

De Siciliaanse keuken is het resultaat van een verrassende melting pot gezien het feit dat Sicilië door vele bevolkingen beïnvloed is geweest (Grieken, Arabieren, Noormannen en meer). De rijkdom van haar keuken is daardoor gigantisch. We beginnen met een recept uit het eiland Pantelleria: crostini con pesto pantesco, crostini met een rijke amandel-basilicumpesto. Daarna gaan we verder met een smakelijke stoofschotel van kip in witte Grillo wijn met groente, olijven en kappertjes, allemaal geweldige producten van het eiland. Voor de vegetariërs maken we als hoofdgerecht een hartige taart met zongedroogde tomaten, olijven, kappertjes en oregano. Couscous met gemengde groenten en verse kruiden plus caponata (de Siciliaanse ratatouille) zijn de rijke en bewerkelijke bijgerechten. De cassata siciliana is ons zoet meesterwerkje: een rijke bodem gedrenkt in Marsala –  dé Siciliaanse likeurwijn – en gevuld met een zoete ricottacrème verrijkt met chocolade en gekonfijte sinaasappelschillen. Natuurlijk zullen we heerlijke Siciliaanse wijnen erbij drinken om de keuken van deze prachtige regio nog beter te kunnen waarderen.
ALLERGENEN: gluten, melk, eieren, nachtschade, noten

OF

     ANTIPASTI MENU

Antipasti – de “Italiaanse tapas” – is een van de leukste manieren om te dineren omdat u de kans krijgt om nog meer gerechten te proeven dan tijdens een “gewone” maaltijd. Dankzij de variatie kunt u nog meer Italiaanse smaaksensaties beleven. Tijdens deze workshop gaan we verschillende gerechten bereiden, die kunnen variëren op basis van de beschikbare seizoensingrediënten. O.a.: polpettine al sugo (Italiaanse vleesballetjes in tomatensaus, ook in vegetarische versie), focacciabrood met rozemarijn, parmigiana di zucchine, een ovengerecht met courgette, Parmezaanse kaas, basilicum en tomaat, crostini met een ricotta-citroen-kruidencrème, pomodori ripieni (ovengebakken tomaten gevuld met risottorijst en kruiden), frittata alle erbe(een klassiek Italiaans eiergerecht met verse kruiden en uien), peperoni gratinati (paprika’s uit de oven met een krokant laagje) en een “deconstructed” caprese salade in een glaasje. Als dessert maken we een heerlijke panna cotta met rode wijngelei (of appelgelei voor wie geen wijn mag/wil).
ALLERGENEN: gluten, melk, eieren, vis, noten

OF

     PASTA MENU (niet geschikt voor groepen met meer dan 15 deelnemers)

Hoofdthema van deze kookworkshop is de zelfgemaakte verse pasta. Alles wat u altijd over pasta had willen met de tips en trucs van onze ervaren pastadeskundigen. Tijdens deze workshop kunt echt al uw vragen over pasta kwijt. We gaan drie verschillende pastasoorten maken: ravioli gevuld met ricotta en spinazie met een klassieke “boter-en-saliesaus”, tagliatelle met een klassieke tomaten-groentensaus en maltagliati al pesto, handgemaakte pasta geserveerd met heerlijke pesto alla genovese. Iedereen gaat oefenen met het maken van het perfecte pastadeeg en het werken met een pastamachine. Alle pastagerechten worden daarna samen aan tafel genuttigd en natuurlijk drinken we verschillende goede wijnen bij iedere gang. Een frisse gemengde salade hoort er ook bij. Een heerlijke fruitsalade met verse munt, specerijen en een toefje slagroom als dessert, een glaasje limoncello en een kopje koffie of thee zijn de perfecte afsluiter van deze pastaworkshop.
ALLERGENEN: gluten, melk, eieren, selderij, mosterd

OF

     DE VEGANISTISCHE ITALIAANSE KEUKEN

De Italiaanse keuken is perfect zelfs als u besluit vegan te eten. Nicoletta, oprichter en eigenaar van La Cucina del Sole, eet thuis bij voorkeur vegan en vindt het heerlijk om recepten te ontwikkelen die zowel voedzaam, lekker en leuk om te maken zijn. We beginnen met crostini met een citroen- en groene olijvenpesto om te volgen met een hartige taart gevulde, ovengebakken courgettes met twee bijgerechten (een frittata zonder eieren met gekaramelliseerde uien en zongedroogde tomaten plus een Siciliaanse caponata). Ons dessert is een heerlijke veganistische panna cotta met kokosroom en rode wijngelei (of appelgelei voor wie geen wijn mag/wil).
ALLERGENEN: gluten, selderij, nachtschade, noten

De prijs € 94,00 p.p. ex. BTW (1/3e op 21% en 2/3e op 9%) is inclusief Prosecco/Spumante + onbeperkt wijn/beer met borrelhapjes bij aankomst, alle Italiaanse wijnen bij het eten, onbeperkt Italiaans bier/0% bier en non-alcoholische drankjes, koffie en thee, limoncello of andere likeur, ingrediënten + koken en dineren, receptuur voor thuis (per email via de organisator), gebruik van schorten en schoonmaak.

Speciale wensen Heeft u speciale wensen? Wilt u bijvoorbeeld alleen vegetarische gerechten? Of bent u intolerant voor bepaalde ingrediënten? Of heeft u liever dat de voertaal Engels is? We horen dat graag van tevoren zodat we een perfecte kookworkshop voor u en uw groep kunnen organiseren!