De Streekgebonden Italiaanse Keuken

Kookcursus “REG01” op zaterdag 2, 9, 16 en 23 maart 2024 (4 lessen in totaal) – UITVERKOCHT

Kookcursus “REG02” op dinsdag 3 & 17 september en 1 & 15 oktober 2024 (4 lessen in totaal)

OM DEZE CURSUS TE BOEKEN KLIK AUB OP DE EERSTE DAG V.D CURSUS (GROEN IN DE KALENDER) EN DAN OP “INDIVIDUAL COURSE: THE REGIONAL ITALIAN CUISINE”.

De groepsgrootte kan variëren tussen 8 en 15 deelnemers.

DOORDEWEEKSE DAGEN: de lessen starten om 18.00 UUR en eindigen rond 22.00 uur

ZATERDAG: de lessen starten om 10.30 en eindigen rond 14.30 uur

ALLE MENU’S KUNNEN 100% GESCHIKT WORDEN GEMAAKT VOOR VEGETARIËRS DOOR TWEE VERSIES VAN DE DESBETREFFENDE GERECHTEN TE BEREIDEN.

Iedere Italiaanse streek (we hebben er 20 in totaal) heeft zeer karakteristieke eetgewoontes, recepten en ingrediënten. In onze culinaire reis door Italië ontdekken we de keukens van de volgende regioni:

– Sicilië met o.a. heerlijke involtini di melanzane con spaghettini, rolletjes van gegrilde aubergine gevuld met dunne spaghetti in een rijke tomaat- & gezouten ricotta saus, fuazza agli spinaci, een opgerolde focaccia gevuld met spinazie, olijven, knoflook en veel pecorino kaas; pollo con peperonata siciliana – kip in paprikasaus met groene olijven ook in vegetarische  versie. En dan zucchine in salmoriglio (gebakken courgettes met een groene saus van knoflook, citroen en verse kruiden) en de insalata pantesca, een rijke salade uit het eiland Pantelleria, zijn de smakelijke bijgerechten, Siciliaanse amandelkoekjes en olivette di Sant’Agata (kleine “olijven” bereid met suiker en amandelmeel als desserts.

– Puglia met bruschette met verse tomaat en burratagnocchi van brood en zwarte olijven met gebakken garnalen – evt. ook in vegetarische versie – en een rijke tomatensaus met kappertjes en olijven, een courgetteflan met gezouten ricottakaas, millefeuille van aubergine, pancetta en gerookte scamorza kaas, gepofte paprika’s met knoflook en munt plus een delicate en lichtzoete ricottapudding met amarene kersen.

– Ligurië met o.a. ravioli met paddenstoelen in roomsaus, gevulde kippendijen met citroen, de bekende focaccia di Recco als vegetarisch hoofdgerecht, gevulde tomaten uit de oven, een oventaartje met aardappel en sperziebonen, een crème van mascarpone, kastanjes en chocola en krokante canestrelli koekjes.

– Toscane met twee soorten crostini (groene met een smaakvolle kruidenpesto en rode met een pittige tomaat- en bonencrème) en dan crespelle alla fiorentina (dunne crêpes gevuld met ricotta en spinazie in tomatensaus). De bijgerechten zijn panzanella, een rijke salade met veel knapperige groenten, en venkel en rode uien met olijven gestoofd in witte wijn. De desserts: twee van de meest bekende zoete traktaties uit de streek, de cantuccini (krokante koekjes uit Prato) en de ricciarelli (zachte en zoete amandelkoekjes uit Siena). Plus de heerlijke zuccotto, een parfait-taartje gemaakt met room, cacao, en hazelnoten, geserveerd met een glaasje Vin Santo (Toscaanse dessertwijn).

Tijdens iedere les maken we een complete maaltijd met 5-6 (soms meer!) gerechten: zeer verschillende Italiaanse keukens met al hun rijkdom aan smaken en variaties.

WAAR: de kooklessen worden gegeven in onze kookstudio aan de Warmondstraat 180 in Amsterdam.

De prijs voor deze cursus is € 375,00 all-in (incl. Prosecco, wijn- en drankenarrangement, recepten voor thuis, ex. booking fee).
Deze combinatie van lessen als cadeau geven kan: koop een cadeaubon voor een 4-weekse cursus! Binnenkort nog meer 4-weekse cursussen. Blijf deze website checken voor data.

Als je op een bepaalde avond verhinderd bent het is mogelijk om iemand anders aan de kookles te laten deelnemen. Wil je dat a.j.b. van tevoren met La Cucina del Sole bespreken? Grazie!

La Cucina del Sole behoudt zich het recht bij onvoldoende aanmeldingen de workshops/cursussen te annuleren. Vooruitbetaalde bedragen worden dan per bankrekening teruggestort of blijven geldig voor een volgende cursus/workshop.