Over ons / Pers

Nicoletta Tavella March 2020
La Cucina del Sole team
La Cucina del Sole werd in 2002 opgericht door Nicoletta Tavella en werd al snel een referentiepunt op het gebied van Italiaanse keuken en culinaire expertise in Nederland.
Tegenwoordig werken we met een klein team van leraren en assistenten die veel aandacht kunnen verzekeren aan iedereen die ons pand komt bezoeken, of het nu gaat om een kooksessie in teamverband of voor workshops en cursussen gewijd aan het leren van de geheimen van de echte Italiaanse keuken.
Nicoletta is geboren in Italië en na haar verhuizing naar Nederland op haar 22ste heeft ze lang als tolk/vertaler gewerkt.
In 2000 begon ze kookles te geven aan de Volksuniversiteit in Amstelveen. Het was een leuke hobby maar het smaakte naar meer. La Cucina del Sole was het directe gevolg van deze activiteit: een van haar passies – koken – werd in 2002 een echte beroep met de stichting van La Cucina del Sole. En ze heeft nooit spijt gehad van de carrièreswitch.

Nicoletta heeft haar culinaire vaardigheden verbeterd door masterclasses bij de Gambero Rosso kookschool in Rome te volgen en een sommelier diploma te halen. Haar culinaire passies zijn de klassieke Italiaanse keuken, alsmede de regionale en historische recepten, de gezonde Italiaanse keuken en de internationale cuisine. Haar favoriete specialisatie is in de vegetarische en veganistische keuken: heerlijke gerechten met veel groente en volop fantasie en variatie.
Ze wordt beschouwd als culinair Italië-deskundige en wordt vaak gevraagd om advies te geven door de Consumentenbond, tv-programma’s als Kassa!, Pestotest (Vara), “De smaakpolitie ‘(SBS6),’ Herrie in de keuken” (RTL4) en ‘Huisje Boompje Beestje “(NTR), radio programma’s als’ Dichtbij Nederland ‘(Radio 5) en” Winfrieds Woonkamer “( NTR), kranten, blogs (Metro,  Parool,  SpecialBite, Koken Blogo, Sjakes.com enzovoort) en tijdschriften (De Smaak van Italie).

Bij
Nicoletta leer je de klassieke, regionale en gezonde Italiaanse gerechten (eenmalige kookworkshops en kookcursussen van 4 lessen). Door haar aangeboden diensten zijn ook online kooklessen, private dining, culinair advies, het ontwikkelen van originele recepten, presenteren van kookprogramma’s op tv en video, het schrijven van artikelen over de Italiaanse keuken en meer. 

Haar eerste kookboek “Antipasti” ISBN (9059205154) is uitgegeven door Veltman en haar tweede “Cucina di casa mia – Recepten van een Italiaanse familie” is uitgebracht door uitgeverij Choizes. Dit boek heeft in 2013 de derde prijs op het Gourmand Cookbook Award in Parijs in de categorie “Best Italian Cookbook in the World”.

In 2011 presenteerde Nicoletta 40 afleveringen van “La Cucina degli altri ‘, haar eigen tv-kookprogramma gewijd aan de wereldkeuken op de eerste en grootste Italiaanse food channel, ” Gambero Rosso Channel “(kanaal 411 op Sky).
 
Een greep uit onze klanten: Calvin Klein, Heineken, Booking.com, UBER, Philips, Nike, KPMG, ABN-AMRO, Albert Heijn, ING, Gemeente Amsterdam, Akzo Nobel, Microsoft, BAM Bouw en Techniek, Jacobs Douwe Egbers, TNT Nederland, Staples, RAI, Iggesund Paperboard, Diageo, Hitachi, Ernst & Young, UWV, Crédit Agricole, Euroflorist, Financieele Dagblad, EMEA, Nederlands Visbureau, Fonterra, Treatwell, Emakina, Corbion Group, McKinsey & Co., Align Technology, AHAM Vastgoed, Sanoma Media, GranFood, MTV Networks, Politie Amsterdam, Intratuin, Gelfort Vattenfall, Delta Lloyd, Carlson Wagonlit Travel en veel meer.

IN DE PERS

Artikel over Nicoletta en Herman den Blijker in “Herrie gezocht” in “Il Giornale della Fiera” (NL).

Een aflevering van “Wat de boer niet kent” op 24Kitchen.

Pesto test voor Kassa! (VARA)

“Cucina di Casa mia” tussen de lekkerste Italiaanse kookboeken van 2012 op Ciaotutti.nl


Voor “Women in food”
op Italiaanse blog romeoejulienne.com (in het Italiaans)

“Pasta afspoelen? Een killer!”
, artikel in Metronieuws.nl

Recept voor “Tijd voor Max”
, live bij Omroep MAX.

Nicoletta Tavella, the Native Chef
op Sjakes.com (download pdf-bestand)