De Basis van de Italiaanse Keuken DEEL 2

4 LESSEN OP 8, 15, 22 and 29 MAART 2025. 

OM DE CURSUS TE BOEKEN KLIK AUB OP DE EERSTE DAG IN DE KALENDER EN VOLG DE BOEKINGSPROCEDURE, BEDANKT.

OM DEZE CURSUS TE KUNNEN VOLGEN IS HET NIET NODIG OM DE BASISCURSUS 1 TE HEBBEN GEVOLGD.

(ook geschikt voor vegetariërs want alle non-vegetarische gerechten worden ook in vegetarische versie gemaakt)

De groepsgrootte kan variëren tussen 8 en 15 deelnemers.

Les 1, “Koning Tomaat”: allerlei heerlijke gerechten met tomaat, de echte koning van de Italiaanse keuken. We maken o.a. tagliolini “nestjes” met mozzarella en basilicum, aubergines uit de oven met kaas en tomaat, tomaten gevuld met pasta, pancetta en scamorza kaas (ook in vegetarische versie), reepjes kruidenfrittata in tomatensaus, gevulde paprika’s met pesto en kaas, gefrituurde panzerotti met tomaat en mozzarella uit Puglia en meer! Als dessert hebben we hazelnoot cakejes met room an vers fruit.

Les 2, Mooie, pure gerechten: waaronder een 4-kazenterrine met noten en peer geserveerd met zelfgemaakt 3-granenbrood, een romige paddenstoelenpaté, kikkererwten-groenteburgers met zelfgemaakte pittige tomatensalsa, aubergine “schnitzels”, plus een rustico (gevulde hartige taart) met kaas, courgette en ham, ook in vegetarische versie. Koekjes gemaakt met zoete Limoncello en de beroemde “rozentaart” uit Mantua met sabayon zijn onze desserts.

Les 3, Door de Italiaanse streken heen: met o.a. een mooie focaccia met tomaat en olijven uit Bari (Puglia), Siciliaanse arancini di riso met zongedrooge tomaten, minestronesoep alla genovese, Siciliaanse aardappeltaart met mozzarella en oregano, groentetartaar met boekweit en basilicumsaus, pittige ricottaballetjes uit Calabria en de salame di cioccolato, een heerlijke “worst” van cacao, amandelen, dadels en boter. Plus de zachte soffione, een heerlijke ricotta taart uit Calabrië.

Les 4, Makkelijk en bewerkelijk in een:
 met o.a. pompoengnocchi in boter en saliesaus, mozzarella uit de oven in tomatensaus, een rijke frittata van spaghetti, kroketjes van ricotta en doperwtjes, geroosterde paprika’s gevuld met roomkaas en tonijn (ook in vegetarische versie), pizza met pecorino, groente en dragon plus  een innovatieve tiramisù-achtig dessert met vers fruit en witte chocola.

Alle kooklessen beginnen om 18.00 uur en eindigen rond 22.00 uur.

De prijs voor deze cursus is € 395,00 all-in inclusief Prosecco en wijn- en drankenarrangement, koken, eten, recepten voor thuis, koffie/thee. Deze combinatie van lessen als cadeau geven kan: koop een cadeaubon voor een 4-weekse cursus!

Als je op een bepaalde avond verhinderd bent het is dan mogelijk om iemand anders aan de kookles te laten deelnemen. Wil je dat a.j.b. ons van tevoren laten weten? Grazie!

La Cucina del Sole behoudt zich het recht bij onvoldoende aanmeldingen de workshops/cursussen te annuleren. Vooruitbetaalde bedragen worden dan per bankrekening teruggestort of blijven geldig voor een volgende  cursus/workshop.