Trofie met pesto van 3 kruiden en gezouten ricotta

trofie con pesto alle tre erbe mediaIk ben dol op gewone pesto (het is een van de eerste dingen die ik ooit heb gegeten en dat heb je als je in pesto-stad Genua geboren bent). Toch houd ik ook van variaties op het origineel recept gemaakt met basilicum, pijnboompitten, walnoten, knoflook, pecorino, Parmesan en extra vergine olijfolie.
Een paar dagen geleden maakte ik deze pesto (live op Snapchat, je kunt hier de video bekijken), een super lekkere variatie op de klassieke versie, die we dan met trofie hebben gegeten (een van de meest typische pasta’s uit Ligurië, de streek waar Genova de hoofdstad van is).
Voor deze pesto gebruik ik alleen een soort kaas, ricotta salata (gezouten ricotta van schapenmelk) ook bekend als ricotta marzotica zoals deze heerlijke kaas in Puglia wordt genoemd, en drie verschillende kruiden: basilicum, munt en dragon.
Het eindresultaat was ontzettend lekker.
Kijk naar de video, probeer het zelf en laat me weten wat je ervan denkt!

Mijn Snapchat account is nicolettacooks

P.S. als je geen gezouten ricotta kunt vinden kun je ook een milde pecorino of een Spaanse manchego gebruiken.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie