super simple squash soup

Een supermakkelijke pompoensoep als deze is perfect voor de koude herfst- en winterdagen.
Het is gemaakt met slechts vier ingrediënten – ui, knoflook, pompoen en aardappelen – en een beetje kruiden.
Daarna heb ik het gepureerd om te krijgen wat wij Italianen een vellutata (gladde en fluweelzachte soep) noemen.

Als je verse laurierblaadjes gebruikt, smaakt het nog beter, want die hebben zoveel meer intense smaak dan de gedroogde dat het verschil bijna verbazingwekkend is.
Bewaar dit recept want het is lekker, vullend en vooral heel snel te maken! En het is een fantastische manier om die zielige aardappeltjes te gebruiken, die in je voorraadkast liggen te rimpelen.. 🙂

𝓥𝓮𝓵𝓵𝓾𝓽𝓪𝓽𝓪 𝓭𝓲 𝔃𝓾𝓬𝓬𝓪 𝓮 𝓹𝓪𝓽𝓪𝓽𝓮

Voor 3-4 porties

1 middelgrote ui, gepeld
2 teentjes knoflook, gepeld
3-4 eetlepels extra vierge olijfolie
400 gr. pompoen, geschild (niet nodig voor pompoenen met zachte schil)
300 gr. aardappelen, geschild
2-3 laurierblaadjes, vers of gedroogd
1-2 kleine takjes rozemarijn
zout of een paar bouillonblokjes
zwarte peper

Snijd de ui en knoflook fijn en fruit ze zachtjes in 3-4 eetlepels olijfolie.
Hak de rozemarijn fijn (alleen de blaadjes) en voeg deze toe aan de olie, samen met de laurierblaadjes.
Roer ongeveer 1 minuut om alle aroma’s vrij te maken.
Voeg de blokjes pompoen en aardappel toe en rooster ze een paar minuten in de olie, al roerend.
Zodra ze een beetje gekarameliseerd zijn, voeg 1,5-2 liter heet water toe.
Laat zachtjes koken tot zowel de pompoen als de aardappelen zacht zijn geworden en voeg dan zout of een groentebouillonblokje of twee toe, afhankelijk van hoe zout je je vellutata wilt hebben.
Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep tot een gladde massa.
Laat nog even doorkoken om de gewenste dikte te krijgen en serveer met wat versgemalen zwarte peper en lekker knapperig brood.