Snapchat vlog nr. 5 (recept): Siciliaanse couscous salade met tuinbonen & doperwten

INSALATA COUSCOUS FAVE E PISELLI

Bekijk mijn laatste vlog op Snapchat waar ik een heerlijke couscous salade bereid, die geïnspireerd is bij de Siciliaanse traditie (Sicilië is de enige streek in Italië waar couscous regelmatig op het menu verschijnt). Makkelijk om van te voren te maken en perfect voor een picknick met familie en vrienden.
Je kunt me op Snapchat volgen, mijn naam is nicolettacooks.
Buon appetito!

Ingrediënten voor 4 personen:

250 gr. couscous
750 ml. heet water
1 zakje saffraanpoeder (of een plukje als je draadjes gebruikt)
sap van 1/2 citroen
e.v. olijfolie
zout en peper

200 gr. tuinbonen, gedopt (vers of diepvries)
250 gr. doperwtjes, gedopt (vers of diepvries)
een bosje bladpeterselie, alleen de blaadjes, fijngesneden
een bosje munt, alleen de blaadjes, fijngesneden
40 gr. pecorino (Ital. schapenkaas)

Week de saffraan in een paar eetlepels heet water en voeg deze aan de rest van het water toe.
Doe de couscous in een ovenschaal en giet het heet water erover. Laat de couscous het vocht absorberen en maak daarna de korreltjes los met een vork.
Als de couscous afgekoeld is, breng op smaak met zout, peper en de helft van het citroensap.
Voeg daarna de gehakte kruiden en een scheut olijfolie en roer goed door elkaar.

Blancheer de tuinbonen kort in kokend water met een snuf zout. Na circa 3-4 minuten voeg de doperwten toe en laat nog 5 minuten garen. Giet af en laat alles afkoelen.
Breng op smaak met zout, peper en de andere helft van het citroensap.

Meng de bonen/erwten door de couscous en garneer met vlokken pecorino kaas.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie