orange soup

Deze soep is een ode aan de kleur oranje en dankzij de verwarmende ingrediënten perfect om je een boost van energie te geven als je neerslachtig bent en/of wat meer vitaliteit nodig hebt. De hete paprika zorgt voor een beetje pit en het limoensap voegt een mooi zuurtje toe aan de zoete hoofdingrediënten.

We gebruiken drie superoranje ingrediënten: wortelen, rode linzen – zei iemand rood ??? 🙂 – en pompoen. Allemaal gemakkelijk te vinden en voor te bereiden.
Dus ga koken! 🙂

P.S .: dit is weer een gerecht uit het “Soup Of The Month Project”, gestart door mijn lieve vrienden bij Embodied Empowerment.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Voor 4-6 personen

Ingrediënten:

1 middelgrote ui
4 eetlepels extra vergine olijfolie
1 stuk verse gember
3 theelepels bloem (optioneel)
400 gr. pompoen
200 gr. wortels
120 gr. gedroogde rode linzen
2-3 laurierblaadjes
2-3 takjes verse tijm of een snufje gedroogde tijm
2 teentjes knoflook
2,5 l. heet water
2 bouillonblokjes (groente) of 2 theelepels zeezout
sap van 1 limoen
een snufje hete paprikapoeder p.p.

Schil en hak de ui grof. Rasp de geschilde gember en fruit beide zachtjes in 4 eetlepels olijfolie tot ze zacht zijn en lekker ruiken, onder regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen (houd het deksel op de pan om daarbij te helpen).

Voeg de bloem toe en roer tot het een beetje een pasta wordt. Dit zal helpen om de soep dikker te maken en het is optioneel.

Schil en hak de wortelen en de pompoen, voeg ze dan al roerend toe aan het gember- en uienmengsel.

Spoel de linzen af ​​onder de kraan en zeef.

Voeg de linzen, de laurierblaadjes en de tijm, de gepelde teentjes knoflook plus 2,5 liter heet water toe aan de pan met de groenten.

Laat ongeveer 40-45 minuten zachtjes borrelen tot alle ingrediënten goed gaar zijn.

Voeg de bouillonblokjes toe (of het zeezout, als je de voorkeur geeft aan een puurdere smaak) en haal de takjes tijm en de laurierblaadjes uit de pan.

Pureer de soep tot een mooie, gladde consistentie en serveer met wat limoensap en een snufje hete paprikapoeder. Als je wilt, kun je er wat gekookte rijst aan toevoegen.