Paassalade met radicchio, peer, cashewnoten en avocado

71C03490-6BFB-49C2-935D-23FA64609681

Deze elegante salade met aangename bitterzoete noten is perfect voor een lichte paasbrunch. 

De prachtige radicchio rosso uit Treviso, een van de fraaie witlofsoorten uit Noord Italië, heeft prachtig krullende, paarsrode bladeren en een typische bitterheid, die perfect gecompenseerd wordt door de zoetigheid van de rijpe peer en de volle, nootachtige smaak van de avocado. Het hoge eiwitgehalte van deze simpele en toch lekkere salade komt van de zachte geitenkaas, het gekookt eitje en een handje cashewnoten, kort geweekt in water met de venkelzaadjes zodat ze makkelijker te kauwen en te verteren zijn.

Je kunt alles een beetje grof snijden en in een kom met de dressing mengen, maar de salade op het bord van iedere eter samenstellen ziet er leuker uit.

Als je de ingrediënten van tevoren bereidt, zorg er dan voor dat je de gesneden peer met wat citroensap bedruppelt om oxidatie te voorkomen. Snijd de avocado pas vlak voor het opdienen want deze verkleurt snel.

Een glas licht fruitige bubbels of een sterk citrusachtig Nieuw-Zeelands wit zijn waarschijnlijk de enige alcoholische dranken die bij dit gerecht kunnen vanwege de lichte bitterheid van de radicchio.

Fijne paasdagen, iedereen!

Met dank aan Claudio die deze salade met mij heeft gecreëerd.

Insalata di Pasqua con radicchio di Treviso, pera, anacardi e avocado

Voor 1 persoon

1 bosje radicchio-sla uit Treviso
½ theelepel venkelzaad
1 handvol cashewnoten
1-2 kleine selderiestengels zonder bladeren
1 hard gekookt ei
ongeveer 30 gram zachte geitenkaas
½ rijpe avocado
½ rijpe peer
1 citroen
3 eetlepels extra vergine olijfolie
zwarte peper
zout

Week de cashewnoten en de venkelzaadjes ongeveer 15-20 minuten in water.

Verwijder de buitenste bladeren van de radicchio (je kunt de beschadigde blaadjes voor een risotto al radicchio gebruiken) en leg ze apart. Snijd de rest van de radicchio in stukken nadat je de wortel hebt verwijderd.

Snijd de stengels bleekselderij in stukjes en de geschilde peer in plakjes. Besprenkel de peer met het sap van een halve citroen en houd apart.

Maak de dressing met de olijfolie, wat citroensap, zout en zwarte peper.

Leg de lange radicchio bladeren op een bord en voeg de andere ingrediënten toe, inclusief de uitgelekte cashewnoten en venkelzaadjes. Verspreid ze over de lange bladeren vanuit het midden naar de buitenrand van het bord.
Pel en snijd de avocado en voeg deze toe aan de salade, samen met de eierhelften.

Besprenkel de salade met de dressing en serveer meteen.

easter salad with radicchio egg cashews and avocado 1

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord