cauliflower and coconut soup

Weer een “soep van de maand” gecreëerd voor mijn vrienden van Embodied Empowerment.

Deze soep is romig, delicaat en heerlijk, ook al zeg ik het zelf. 🙂

Het wordt ook gewaardeerd bij mensen die bloemkool niet lekker vinden, aangezien kokosroom, kruiden en specerijen de smaak van deze groente heel goed bedekken.

Gebruik indien mogelijk de zeer dikke en romige soort kokoscrème in plaats van de meer vloeibare versie. Je vindt het in Indonesische winkels (tokos).

Voeg meer vitamines en kleur toe aan de soep door deze te garneren met verse koriander. Als je dit intense kruid niet op prijs stelt, gebruik dan bladpeterselie.

TIP: curryblaadjes vind je in winkels die Indiase ingrediënten verkopen.

Crema di cavolfiore al cocco

Voor 4-6 personen

1 volle, niet afgestreken eetlepel kokosolie (nog in vaste vorm)
1/2 theelepel venkelzaad
2-3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 stuk verse gember ter grootte van een duim of 1 theelepel gemberpoeder
8-10 kerrieblaadjes
3 laurierblaadjes
600 gr. bloemkool (roosjes en steel)
150 gr. kokosroom
verse koriander of bladpeterselie voor garnering

Schil de gember en rasp deze.

Smelt de kokosolie in een soeppan en fruit hierin de gember met de rest van de ingrediënten (behalve de bloemkool) zachtjes aan. Zorg ervoor dat de knoflook niet verbrandt om een bittere smaak te voorkomen.

Voeg de gehakte bloemkool toe en roer. Voeg na ongeveer een minuut 1,5 – 2 l heet water en een snufje zout toe.

Laat zachtjes koken tot de bloemkool gaar is, verwijder dan de laurierblaadjes en pureer tot een romige consistentie.

Voeg de kokoscrème toe en laat nog een paar minuten opwarmen.

Breng eventueel op smaak met iets meer zout.

Garneer met de gehakte koriander- of peterseliebaadjes.

#soep #bloemkool #kokosroom #bloemkoolsoep #gezondeten #soepliefhebber #gezondkoken #eatyourgreens #vegetarischerecepten #veganistischerecepten #lacucinadelsole #nicolettatavella