
Het is vijgenseizoen en ik vind het heerlijk.
Vijgen, kaas en koolhydraten zijn een perfecte combinatie, vind je niet? 🙂💚
Trouwens, waarom is er geen emoji voor vijgen???
Maar goed. Deze keer wilde ik een glutenvrij meel testen dat ik nog nooit had geprobeerd. Je kunt natuurlijk ook gewoon bloem gebruiken, als je dat liever hebt. Je kunt dezelfde hoeveelheden aanhouden en het drie uur laten rijzen, net zoals ik met dit meel heb gedaan. Het deeg rijst dan veel meer, maar het eindresultaat met dit meel was ook lekker knapperig.
Ik heb mozzarella uit de supermarkt gebruikt voor de pizza, niet bepaald de beste die er is, maar het was de enige die ik had. Probeer het eens met verse mozzarella of een goede pizzamoszarella (het drogere type).
De vijgen moeten echt rijp en zoet zijn, zodat ze mooi contrasteren met het zoute en pittige van de gorgonzola.
Eet smakelijk!
PIZZA FICHI E GORGONZOLA
Voor 1 persoon
DEEG:
250 gr. bloem (glutenvrij of gewoon)
150 gr. lauwwarm water
8 gr. verse gist
5 gr. zout
1 eetlepel olijfolie
TOPPING:
100 gr. mozzarella
70 gr. gorgonzola
3 rijpe vijgen
een handvol verse salieblaadjes
zout en zwarte peper
Verwarm de oven voor op 215 °C.
Meng de gist met het water tot volledig opgelost. Voeg het water toe aan de bloem en meng.
Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en kneed goed.
Voeg het zout toe en meng tot je een zeer glad deeg krijgt.
Laat 3 uur rijzen, afgedekt met huishoudfolie.
Sprenkel royaal olijfolie over de bodem van de ovenschaal (28 cm diameter) en verdeel het deeg over de schaal.
Strooi de mozzarella over de pizzabodem en voeg vervolgens de verkruimelde gorgonzola, de gesneden vijgen en een paar salieblaadjes toe.
Breng op smaak met zout en peper en bak 18-20 minuten.



