Beschrijving
Kookworkshop over de keuken van Puglia (Apulië), de “hiel” van de laars.
Datum: zondag 4 juli 2021
Tijd: 16.30 – 20.30 u.
€94,00
Kookworkshop over Puglia (Apulië), de “hak” van Italië. Deze streek heeft een van de meest verrukkelijke en pure keukens van het land.
We beginnen met als borrelhapje polpette di melanzane (gefrituurde aubergineballetjes met pecorino en oregano). Daarna komt er capunti, een zelfgemaakte pasta bereid met meel en Primitivo wijn, in een rode Primitivowijn saus met verse kruiden, kikkererwten en groenten. Daarna gaan we een klassieker uit Bari, “hoofdstad” van Apulië bereiden: de braciolette al sugo (kleine rundvleesrolletjes in tomatensaus, gevuld met knoflook en pecorinokaas) samen met een calzone di cipolla (een heerlijke focaccia gevuld met zoete uien, pecorino en olijven) voor de vegetariërs. Als bijgerecht hebben we heerlijke peperoni ripieni (gevulde paprika’s uit de oven). En dan, dulcis in fundo, twee desserts: fichi ripieni al cioccolato, zongedroogde vijgen in likeurwijn gevuld met amandelen en gedoopt in gesmolten chocola en crostata di ricotta e agrumi, een boerencheesecake met ricotta en citrusvruchten.
Datum: zondag 4 juli 2021
Tijd: 16.30 – 20.30 u.
Klik hier voor meer info over menu enz.
Uitverkocht
Kookworkshop over de keuken van Puglia (Apulië), de “hiel” van de laars.
Datum: zondag 4 juli 2021
Tijd: 16.30 – 20.30 u.
La Cucina del Sole was founded in 2002 by Italian cook Nicoletta Tavella. This Italian cooking school is an important reference for all those who want to learn to cook like real Italians do. A team of Italian cooks will turn your cooking workshop, team building event or cooking course into an unforgettable experience.
🍆This Tuscan combination is divine: roasted and marinated aubergines paired with a flat chickpea pie named torta di ceci. It’s a classic from Livorno called “5 e 5”, a reminder of the time when you could order a sandwich stuffed with chickpea pie by asking for five liras of bread and five liras of pie. That was a long time ago! The sandwich would always be enriched by these melanzane sotto pesto, which don’t include the green sauce we all know but are marinated in garlic, vinegar and chili.
🍆Would you like to learn how to make this? You can! Come to our workshop on the Tuscan cuisine on August 24 or October 12 and we’ll teach you this and many more wonderful Tuscan dishes!
Link here and in bio: https://www.cucinadelsole.nl/the-tuscan-cuisine/
Photo by me. And kudos to my cousins @doc_caterina_giannini and @_sissicomeno_ for bringing me to one of the best “5 e 5” locations in Livorno where I was able to try this wonderful combo for the first time! ☀️
#5e5 #livorno #tuscancuisine #tuscancooking #leghorn #italiancookingclass #italiancookingclassinamsterdam #whattodoinamsterdam #igersamsterdam #kookles #kooklesamsterdam #kookworkshop #kookworkshopamsterdam #italiancooking #lacucinadelsole
...
PLEASE CHECK THE WEBSHOP PAGES TO SEE WHICH CLASSES STILL HAVE AVAILABLE PLACES. Sluiten