Zaterdag 6, 13, 20 en 27 maart 2021, 10.30 – 14.30 u.

Les 1, “Koning Tomaat”: allerlei heerlijke gerechten met tomaat, de echte koning van de Italiaanse keuken. We maken o.a. aubergines uit de oven met kaas en tomaat, Romeinse gevulde tomaten, reepjes kruidenfrittata in tomatensaus, gevulde paprika’s met pesto en kaas, gefrituurde panzerotti met tomaat en mozzarella uit Puglia en meer! Plus natuurlijk een mooi dessert.

Les 2, Mooie, pure gerechten: waaronder een 4-kazenterrine met noten en peer geserveerd met zelfgemaakt 3-granenbrood, een romige paddenstoelenpaté, kikkererwten-groenteburgers met zelfgemaakte pittige tomatensalsa, aubergine “schnitzels”, een frisse salade met champignons en aardbeien en de beroemde “rozentaart” met sabayon.

Les 3, Door de Italiaanse streken heen: met o.a. een mooie focaccia met tomaat en olijven uit Bari (Puglia), Siciliaanse arancini di riso met zongedrooge tomaten, minestronesoep alla genovese, vegetarische Bolognesesaus, groentetartaar met boekweit en basilicumsaus, ricottaballetjes uit Calabria en de salame di cioccolato, een heerlijke “worst” van cacao, amandelen, dadels en boter. Plus een heerlijke castagnaccio uit Toscane.

Les 4, Makkelijk en bewerkelijk in een:
met o.a. pompoengnocchi in boter en saliesaus, mozzarella uit de oven in tomatensaus, een rijke frittata van spaghetti, kroketjes van ricotta en doperwtjes, kroontjes van polenta met eekhoorntjesbrood en kaas, pizza met pecorino, groente en dragon plus “roosjes” van fruit en bladerdeeg als dessert. Ook maken we een innovatieve tiramisù met peren, dadels en limoncello.

Voor complete info over deze cursus klik hier.

JE KUNT DEZE CURSUS OOK ALS CADEAUBON GEVEN.
Klik hier om een cadeaubon te bestellen. Vergeet niet om aan te geven of je deze specifieke cursus wilt geven of een algemene voucher voor een cursus van 4 lessen. De persoon die het ontvangt, kan dan beslissen welke cursus hij / zij wil volgen.