De Vegetarische Italiaanse Keuken

Woensdag 11, 18 & 25 mei en 1 juni 2022, 18.00 – 22.00 u. KLIK OM TE BOEKEN.

Les 1, “Koning Tomaat”: allerlei heerlijke gerechten met tomaat, de echte koning van de Italiaanse keuken. We maken o.a. tagliolini “nestjes” met mozzarella en basilicum, aubergines uit de oven met kaas en tomaat, tomaten gevuld met pasta en scamorza kaas, reepjes kruidenfrittata in tomatensaus, gevulde paprika’s met pesto en kaas, gefrituurde panzerotti met tomaat en mozzarella uit Puglia en meer! Plus natuurlijk een mooi dessert.

Les 2, Mooie, pure gerechten: waaronder een 4-kazenterrine met noten en peer geserveerd met zelfgemaakt 3-granenbrood, een romige paddenstoelenpaté, kikkererwten-groenteburgers met zelfgemaakte pittige tomatensalsa, aubergine “schnitzels”, een frisse salade met champignons en aardbeien en de beroemde “rozentaart” met sabayon.

Les 3, Door de Italiaanse streken heen: met o.a. een mooie focaccia met tomaat en olijven uit Bari (Puglia), Siciliaanse arancini di riso met zongedrooge tomaten, minestronesoep alla genovese, vegetarische Bolognesesaus, groentetartaar met boekweit en basilicumsaus, ricottaballetjes uit Calabria en de salame di cioccolato, een heerlijke “worst” van cacao, amandelen, dadels en boter. Plus een heerlijke castagnaccio uit Toscane.

Les 4, Makkelijk en bewerkelijk in een:
met o.a. pompoengnocchi in boter en saliesaus, mozzarella uit de oven in tomatensaus, een rijke frittata van spaghetti, kroketjes van ricotta en doperwtjes, kroontjes van polenta met eekhoorntjesbrood en kaas, pizza met pecorino, groente en dragon plus “roosjes” van fruit en bladerdeeg als dessert. Ook maken we een innovatieve tiramisù met vers fruit en witte chocola.

Alle kooklessen beginnen om 18.00 uur en eindigen rond 22.00 uur.

De prijs voor deze cursus is € 365,00 all-in inclusief Prosecco en wijn- en drankenarrangement, koken, eten, recepten voor thuis, koffie/thee. Deze combinatie van lessen als cadeau geven kan: koop een cadeaubon voor een 4-weekse cursus!

Als je op een bepaalde avond verhinderd bent het is dan mogelijk om iemand anders aan de kookles te laten deelnemen. Wil je dat a.j.b. ons van tevoren laten weten? Grazie!

La Cucina del Sole behoudt zich het recht bij onvoldoende aanmeldingen de workshops/cursussen te annuleren. Vooruitbetaalde bedragen worden dan per bankrekening teruggestort of blijven geldig voor een volgende  cursus/workshop.