De Veganistische Italiaanse Keuken

We werken met kleine groepen van max. 8 deelnemers zodat we de 1,5 m.-regel kunnen naleven.

Tegenwoordig eten veel mensen vaker plantaardig en zijn er steeds meer fulltime of parttime veganisten. Dit om bij te dragen aan een diervriendelijker en/of milieuvriendelijker manier van leven, of om gezondheidsredenen.
Als jij ook hebt besloten om (meer) plantaardig voedsel te eten, dan ben ik (Nicoletta, oprichtster van La Cucina del Sole) het helemaal met je eens! Thuis eet ik bij voorkeur veganistisch en ik word steeds beter in het vinden van oplossingen waardoor ik eenvoudige, snelle, gezonde en toch zeer smakelijke veganistische maaltijden kan bereiden.
Ik weet hoe moeilijk het kan zijn om over te schakelen naar veganistisch eten voor mensen die niet beroepsmatig recepten schrijven zoals ikzelf. Daarom heb ik besloten om deze workshop te creëren, om een beetje Italiaanse inspiratie in je keuken te brengen. 🙂

De recepten zijn perfect voor degenen die nooit van vlees hebben gehouden en ook voor wie er wel van houdt (we zullen een aantal fantastische, volledig natuurlijke alternatieven gebruiken die je smaakpapillen happy zullen maken).

We bereiden o.a.: zelfgemaakte havermelk, een heerlijke sandwichspread voor een snel ontbijtje of lunch (je neemt ook een glazen potje vol met deze lekkernij mee naar huis), vegan bolognesesaus, lasagne met veel groenten en veganistische bechamelsaus, veganistische “Parmezaanse kaas” om te gebruiken voor je pasta’s en risotto’s (dit zal ook in je goody bag zitten), een voedzame salade met rijst, groenten, linzen en zelfgemaakte vegan spek plus veganistische mayonaise, gevulde courgettes uit de oven, een geweldige frittata zonder eieren met groenten en kruiden, citroen-pistache bliss balls en een heerlijke zuivelvrije panna cotta met bosvruchtensaus.

Datum: zaterdag 13 juni 2020 UITVERKOCHT; zaterdag 18 juli 2020

Tijd: Za.: 10.30 tot 14.30 uur; Do.: 18.00 tot 22.30 uur

Prijs: € 89,00 p.p. all-in (een glas Prosecco met borrelhapjes bij aankomst, 3 glazen wijn, Italiaans bier, alle non-alcholische drankjes – Italiaans mineraal water, vruchtensap enz. – koffie/thee, koken en eten, receptuur voor thuis, goody bag, gebruik van schort, schoonmaak).