MASTERCLASS Italiaanse Zoetigheden en Desserts

Italian pastries and desserts class

Kom leren hoe je enkele van de meest iconische en klassieke dolci (zoetigheden) en desserts van Italië kunt maken! Elke Italiaanse regio heeft verschillende zoete lekkernijen en je leert hoe je een aantal van de heerlijkste kunt maken – en proeven. Deze workshop is een Italiaanse High Tea waarbij je alle gerechten die je maakt proeft en de rest mee naar huis neemt. Je maakt alle 4 de gerechten in kleine teams van 2-3 pp.

Deze workshop is voor kleine groepen zodat jullie alle gerechten kunnen maken.

Canestrelli, heerlijk krokante en kruimelige bloemetjeskoekjes uit Ligurië gemaakt met veel biologische boter;
Crostatine con confettura ai frutti di bosco, krokante taartjes gevuld met heerlijke bosbessen jam en vers fruit, een Italiaanse klassieker!
Baci di dama, de lekkere hazelnoot- en chocoladekoekjes uit Piemonte;
Budino al cioccolato, een heerlijke chocoladepudding met geklopte slagroom. Zacht, vol en romig;

Wat je kunt verwachten: Tijdens deze workshop werk je samen met andere studenten in een relaxte sfeer en je leert hands-on de gerechten te maken samen met onze professionele kookdocenten.

  • Deze workshop duurt maximaal 3 uur.
  • Je werkt met andere studenten in groepjes van 2-3 p.
  • Deze workshop is voor max. 8 deelnemers.
  • Je gaat vooral staan, werken en koken dus is het handig om makkelijke schoenen en kleren te dragen en evt. lang haar op te steken.
  • Je krijgt koffie/thee bij aankomst en andere drankjes tijdens het koken. Ook krijg je de desserts om te proeven met koffie en thee. De rest kun je mee naar huis nemen.

Deze workshop is niet inclusief een zittend lunch of diner. Je bereidt de desserts en proeft ze. De rest wordt naar huis meegenomen (en je krijgt de recepten via de mail). We zijn grote voorstanders van “eten niet weggooien” dus alle left-overs kunnen meegenomen worden. Neem ajb je eigen bakjes.

Mocht je allergieën/intoleranties/speciale dieetwensen hebben, geef dit ajb dan aan bij het boeken van deze workshop. Aanpassingen aan recepten tijdens de workshop zijn vrij moeilijk en soms onmogelijk. Bedankt voor de samenwerking.

Datum: zondag 22 oktober 2023
Tijd: 15.00-18.00 u.
Prijs: euro 97,50 p.p.