KORT & KRACHTIG: Italiaanse Zoetigheden en Desserts

WE WERKEN WE MET KLEINE GROEPEN OM DE VEILIGHEIDSMAATREGELEN TE RESPECTEREN EN IEDEREEN HET MAXIMUM AAN AANDACHT EN BELEVINGSPLEZIER TE GARANDEREN. ?

Kom leren hoe je enkele van de geweldige dolci (zoetigheden) en desserts van Italië kunt maken! Elke Italiaanse regio heeft verschillende zoete lekkernijen en je leert hoe je een aantal van de heerlijkste kunt maken – en proeven. Deze workshop is een Italiaanse High Tea waarbij je alle gerechten die je maakt proeft en de rest mee naar huis neemt. Je maakt alle 4 de gerechten in kleine teams van 2-3 pp.

MENU:

Canestrelli, heerlijk krokante en kruimelige bloemetjeskoekjes uit Ligurië gemaakt met veel biologische boter;

Tiramisù  met dadels en limoncello, een ongebruikelijke versie van het meest klassieke Italiaanse dessert met zoete Medjoul-dadels, limoncello-likeur en vers fruit;

Baci di dama, de lekkere hazelnoot- en chocoladekoekjes uit Piemonte;

Budino al cioccolato, deze chocoladepudding is de koning van de dolci al cucchiaio (toetjes om op te lepelen). Zooo zacht, romig en lekker!

Wat je kunt verwachten: Tijdens deze workshop werk je samen met andere studenten in een relaxte sfeer en je leert hands-on de gerechten te maken samen met onze professionele kookdocenten.

  • Deze workshop duurt maximaal 2,5-3 uur.
  • Je werkt met andere studenten in groepjes van max. 2 p.
  • Deze workshop is voor max. 8 deelnemers.
  • Je gaat vooral staan, werken en koken dus is het handig om makkelijke schoenen en kleren te dragen en evt. lang haar op te steken.
  • Je krijgt koffie/thee bij aankomst en andere drankjes tijdens het koken. Ook krijg je een goede portie van de desserts om te proeven met koffie en thee. Een glaasje Italiaanse bubbels en kleine hapjes horen ook bij deze workshop.

Deze workshop is niet inclusief een zittend lunch of diner. Je bereidt de desserts en proeft ze. De rest wordt naar huis meegenomen (en je krijgt de recepten via de mail). We zijn grote voorstanders van “eten niet weggooien” dus alle left-overs kunnen meegenomen worden. Neem ajb je eigen bakjes. Je kunt eventueel ook ecologische voedselbakjes van La Cucina del Sole kopen (1 euro per stuk).

Mocht je allergieën/intoleranties/speciale dieetwensen hebben, geef dit ajb dan aan bij het boeken van deze workshop. Aanpassingen aan recepten tijdens de workshop zijn vrij moeilijk en soms onmogelijk. Bedankt voor de samenwerking.

Datum: Zondag 8 augustus 2021
Tijd: 15.30-18.00 h.
Prijis: 74,00 euro per persoon