TOMATO TONNATO 1

Ik had een mooie, grote tomaat die snel gebruikt moest worden, dus heb ik dit gerechtje gemaakt, geïnspireerd op de bekendere vitello tonnato uit de regio Piemonte, gemaakt met dun gesneden kalfsvlees.

Je kunt het volledig vegetarisch maken door de tonijn en de ansjovis weg te laten en wat fijngemalen nori en/of andere soorten eetbare algen toe te voegen. En natuurlijk veganistisch als je veganistische mayonaise gebruikt.

Dit gerecht smaakt het lekkerst als je grote, vlezige tomaten hebt, zoals ik heb gebruikt, maar ik begrijp het volkomen als je andere soorten tomaten gebruikt. Het is niet meer het seizoen, maar je kunt er nog steeds enkele vinden, geïmporteerde en zelfs lokale.

Om de video van dit receptje te bekijken, ga je naar mijn Instagram profiel.

Tomato tonnato

Voor 1-2 personen

1 grote vlezige tomaat
100 gr. mayonaise
80 gr. tonijn
2 ansjovisfilets
3 eetlepels kappertjes
een klein bosje peterselie

Doe de tonijn in een kom met de ansjovis. Prak ze fijn met een vork.

Hak 2/3e van de kappertjes grof en de peterselie fijn. Voeg ze samen met de mayonaise toe aan de tonijn.

Meng alles goed door elkaar. Voeg naar smaak wat peper toe.

Snijd de tomaat in grote plakken en leg ze op een serveerschaal.

Verdeel het tonijnmengsel over de plakken tomaat en garneer met de resterende kappertjes en wat peterselieblaadjes.

tomato tonnato 2