november, 2021

06nov10:3014:30DE SICILIAANSE KEUKEN(klik voor info)

Event Details

We beginnen met de heerlijke involtini di melanzane con spaghettini, rolletjes van gegrild aubergine gevuld met dunne spaghetti in een rijke tomaat- & gezouten ricotta saus. We gaan verder met de verrassende fuazza agli spinaci, een opgerolde focaccia (zie foto) gevuld met spinazie, olijven, knoflook en veel pecorino kaas. De pollo con peperonata siciliana (kip in paprikasaus met groene olijven, zie foto) is een fantastisch hoofdgerecht dat iedereen blij zal maken (ook in vegetarische  versie). Zucchine in salmoriglio (gebakken courgettes met een groene saus van knoflook, citroen en verse kruiden) en de insalata pantesca, een rijke salade uit het eiland Pantelleria, zijn de smakelijke bijgerechten.
Siciliaanse amandelkoekjes en de olivette di Sant’Agata (kleine “olijven” bereid met suiker en amandel- en pistachemeel) zijn onze zoetigheden.

more

X