march, 2022

03mar18:0022:30DE KEUKEN VAN PUGLIA(click for info)

Event Details

Puglia (Apulië) is de “hak” van Italië en een van de streken met de meest pure en authentieke keukens.

We beginnen met polpette di melanzane (goudbruine gefrituurde aubergineballetjes met pecorino en oregano) als borrelhap. Daarna eten we heerlijke capunti, zelfgemaakte pasta met Primitivo wijn in een pittige caponata pugliese saus met tomaat en verse groenten. We gaan verder met een klassieke calzone di cipolla, een heerlijke focaccia gevuld met zoete uien, pecorino en olijven, en gevulde courgettes uit de oven. Plus een bijgerecht dat eveneens spannend en smakelijk is: peperoni ripieni (gevulde paprika’s uit de oven). En dan, dulcis in fundo, twee desserts: fichi ripieni al cioccolatozongedroogde vijgen in likeurwijn gevuld met amandelen en gedoopt in gesmolten chocola, en cheesecake met ricotta en citrusvruchten.

more

Time

(Thursday) 18:00 - 22:30

X